Pai inspirert av Provence

Hjemme igjen, men Provence slipper ikke helt taket – det blir derfor en provensalsk inspirert pai. Og, jeg skal innrømme det med en eneste gang: jeg har jukset… Jeg har ikke laget paideigen selv men kjøpt den ferdig. Du finner den i kjøledisken, ferdig utrullet på bakepapir slik at du kan bare pakke den ut, legge den i paiformen din og klemme den på plass. Å kjøpe paideig var faktisk også inspirert av Provence, hvor vi handlet inn pâte feuilletée, for å lage en enkel aprikos terte – raskt, enkelt og å så godt, men tilbake til paien… Her er det i prinsipp opp til deg hva du ønsker å bruke som grønnsaker og krydder, men jeg har holdt meg til løk, hvitløk, squash, paprika og tomater og selvfølgelig – Herbes de Provence. Herbes de Provence er i prinsipp en krydder blanding bestående av timian, meriam, basilikum, rosmarin, salvie, fennikel frø og kanskje et par andre ting. Har du ikke blandingen så kan du bruke en eller flere av de urtene jeg nettop nevnte – i tørket form vel og merke….
Du trenger for en pai for 4 – 6 personer
1 paideig
2 hvitløksfedd
1 mellomstor løk
1 rød paprika
1 mellomstor squash
1 stor tomat
Herbes de Provence
salt & pepper
125ml melk
125ml kremfløte
4 egg
50g revet ost (gjerne noe med litt smak)
salt og pepper
Ovn temperatur 180 grader
Ha paideigen opp i paiformen, skjær av evt overskudds deig som henger over kanten. Sett kjølig.
Skjær hvitløksfedd og løk i skiver. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek løkene på mellomsterk varme. Skjær paprika og squash i biter i mellomtiden. Ha disse også etterhvert opp i stekepannen og  stek videre til de er litt myke men med fortsatt noe «bit»i seg. Krydre med Herbes de Provence og salt og pepper.
Bland melk, kremfløte og egg sammen og tilsett litt salt og pepper.  Hent paideigen din. Strø revet ost på bunnen og fordel så grønnsaken dine over. Hell over melk/egg blandingen. Skjær tomaten i skiver og legg de rundt på toppen av paien. Strø litt mer Herbes de Provences på toppen. Sett paien i ovnen og stek i ca. 30 minutter. Server med en grønn salat og hvis ikke det er mandag, god, kjølig hvitvin….
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »