Havre og rosin cookies

Ber du meg velge mellom chocolate chip cookies og oatmeal raisin (havre og rosin) cookies så er svaret helt klart oatmeal raisin. Hver eneste gang! En chocolate chip cookie er bare ikke like interesant. Ja, det er en klassiker, men bortsett fra sjokoladen så er det egentlig an ganske kjedelig cookie. Oatmeal raisin cookie derimot har mye mer å tilby : Havre, som i seg selv har en svak nøtte smak. Rosiner, som etter at de er stekt i ovnen i 10 minutter har en, om  mulig, enda søtere smak. Litt kanel som du ikke egentlig smaker i seg selv men som på en eller annen måte fremhever alt annet.  Og for å ikke snakke om den litt sprø utvendige laget som du setter tenner i først for så å synke inn i et salig, myk og ikke alt for overveldende søt kjerne.
Hvis ikke det er nok til å overbevise deg, så kunne jeg nesten påstå at de var sunne, iallfall bitte litt…. Havre og rosiner er jo tross alt bedre for deg enn hvetemel og sjokolade, ikke sant?
Du trenger for ca. 20 mellomstore cookies
225 g myk smør
270g brun sukker
2 egg
1 ts vanilje ekstrakt
200g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
270g havre
225g rosiner
ovn temp 175grader
(oppskriften er basert på en oppskrift fra Smitten Kitchen)
Bland sammen smør, brun sukker, egg og vanilje ekstrakt til du får en fin, fast og jevn masse. Dette kan du gjerne gjøre med kjøkkenmaskin. Ha opp i hvetemel, bakepulver og kanel og sett maskinen i gang igjen til alt er godt blandet. Ha opp i havre og rosiner og bland nå for hånd med en stor sleiv.
Bruk en iskremskje for å lage kuler av deig ca. 4-5 cm store (se øverste bildet). Legg de på et bakebrett dekket med bakepapir med 2-3 cm mellomrom (jeg fikk 12 kuler på min bakebrett). Press kulene ned slik at du får ca 1.5 -2cm tykke cookies (se bildet over). Sett gjerne bakeplaten i kjøleskapet en 10 minutters tid før du setter de i ovnen – dermed holder de bedre på tykkelsen og smelter ikke helt hen i ovns varmen.
Bak cookies i ca. 12 min til de begynner å brunes i kantene men ser ikke helt ferdig stekt ut i midten. Ta de ut av ovnen og la de ligge på den varme bakeplaten en 5 minutters tid før du setter de for videre avkjøling på en rist.
Pass på at du har noen å gi cookies til slik at du ikke blir sittende og spise alle alene….. Jeg for min del har donert alle (nesten) til tennis klubben….

Kommentarer

 • Reply ina 18. april 2011

  Ha,ha, non stop ja 😀 Ikke fullt så sunne men helt sikkert gode!

 • Reply Britt 15. april 2011

  Hei. Har bakt de i dag,og da jeg skulle lage deigen oppdaget jeg at jeg ikke hadde nok hvetemel,brukte da 150 g sammalt hvete fin og 50 g hvetemel,og det gikk fint,byttet ut rosinene med non stop da….så litt sunne,hm,men veldig gode.takker for oppskrift 🙂

 • Reply ina 18. august 2010

  Ja, den kan virkelig anbefales! Jeg hadde som sagt de fleste med til tennis klubben – de ble solgt med en eneste gang…:))

 • Reply Pillan 18. august 2010

  Jeg er ute etter og fine den perfekte kjeksen og fylle mine krukker med. har prøvd flere gode men denne ser spennendes ut. Må prøves!
  Takk for oppskrift!

  Pernilla

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »