Verdens beste poteter!

Nå er jeg poppis her i huset, assa…..
Jeg lagde liksom pommes frites, og gjett om det slo an! Og før du spør, nei, jeg har ikke frityr. Og ja, det er kjempe enkelt! Du følger prinsippene til frityrsteking men bruker mye mindre olje og det tar noe mer tid , men resultatet er : veldig, veldig fornøyde barn!
Du gjør følgende: Vask og skrell poteter. Jeg brukte 5 mellomstore nypoteter for 3 personer (ikke bruk melne poteter, de vil bare falle fra under steking). Skjær de i terninger og legg de på noe tørkepapir. Tørk potetene så godt det lar seg gjøre. Hell olivenolje i en stekepanne, slik at hele bunnen er dekket. Varm det opp litt og ha så opp i potetene (vær forsiktig, det kan spytte litt). Fordel potetene i stekepannen slik at de ligger i ett lag. Ha varmen på fullt.
La de steke litt, så begynner du å snu de med en stekespade. Gjør dette med lett hånd slik at ikke potetene går i stykker. I mellomtiden kan du ha noen bratwurst i ovnen og sette i gang med en grønn salat. Potetene trenger en 15-20 minutter steketid, og du må holde øye med de. Vend potetene regelmessig og stek til de har fått fin farge og er gjennomstekt).
Ha en tallerken dekket med tørkepapir klart. Slå av varmen og hold stekepannen litt på vinkel slik at oljen renner ned mot den ene siden. Løft så potetene ut med stekespaden og over på tallerkenen som du har dekket med papir. Salt potetene. Server med bratwurst (eller annet) og en grønn salat. Nå blir du poppis du også!

Kommentarer

  • Reply ina 24. august 2010

    Så rart – jeg satt akkurat og snakket med min bedre halvdel for å pønske ut en plan på hvordan vi skal få barna til å spise mer fisk – fish & chips er selvsagt løsningen! Spørs om ikke det blir en F&C innlegg fra meg også – da kan jeg linke tilbake til deg 🙂

  • Reply [kjøkkentjeneste] 23. august 2010

    Jeg måtte linke til dette innlegget fra bloggen min, siden du inspirerte meg sterkt til å lage fish & chips forleden dag. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »