Blåbær – plukking og pai

Bikkja spiser blåbær. Hun står helst ved siden av meg og plukker delikat fra samme busk som meg og slafser i seg bær etter bær. Hun tar helst de store fine bærene, så jeg må dirigere henne bort fra mine busker og sende henne avgårde for å finne sin egen busk. Det funker av og til, men ikke alltid…. Det viser seg at hun er glad i bringebær også. Og hun er ikke snauere enn at når vi er på besøk hos søster så strekker hun seg opp på sine bakben og «plukker» epler…. Disse har hun vett nok til å ikke spise, men du så morsomt de er å leke med….
Tilbake til blåbær. Jeg hadde med meg plukker og bøtte på tur i dag. Det har vært lite blåbær plukking i år og det er heldigvis fortsatt mye bær å finne. Jeg kom hjem med en bøttefull bær, i blandet mye små løv og barnåler. Jeg har tidligere vurdert å kjøpe en bær renser, og med denne innhøstingen var det ikke noe tvil. Det bar rett av gårde til Jernia hvor jeg kjøpte rensebrett.
At ikke jeg har gjort det før! Med rensebrett var det jammen ikke noe problem å skille bær fra ikkebær….
Og dermed satt jeg igjen med litt over en kilo flotte, rene, rensede blåbær.
Mesteparten går i frysen for å lage smoothies utover vinteren. Men  blåbær pai er en «must». Bruk oppskriften for tarte aux fraises – og erstatt blåbær med jordbær. Da får du tarte aux myrtilles…..

Her finner du flere oppskifter med blåbær:
Blåbær pannekaker
Smulekake med naktariner og blåbær
Scones med blåbær
Blåbær is

Hvilken er din favoritt?

Kommentarer

  • Reply ina 24. august 2010

    Takk i like måte – like spennende å se hva du kommer til å skrive om!
    Et lite tips – får du ikke tak i aprikoser kan du bruke nektariner !

  • Reply [kjøkkentjeneste] 24. august 2010

    Du lager så mye godt! Fine bilder også. En virkelig inspirerende blogg. 🙂

    Aprikoschutneyen har jeg veldig lyst til å prøve, må bare se om jeg får tak i aprikos.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »