Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Blåbærkake

 

Siden vi er på tema blåbær – ref. gårsdagens post, så må jeg få lov til å komme med denne guddommelige blåbærkaken. Oppskriften er hentet fra Thomas Kellers Ad Hoc, at home  (jeg har gjort noen modifikasjoner) en 5 kilos kokebok (jeg tuller ikke, jeg veide den!) som jeg hadde med som håndbagasje fra siste USA turen. I den fant jeg en oppskrift på blueberry cobbler. En cobbler er en tradisjonnell amerikansk og engelsk kake og skiller seg fra en smulekake da toppen mer kakeaktig og ikke smulete…. I denne varianten minner kaken veldig om Snickerdoodles som jeg har skrevet om tidligere. Og jeg lurer på om ikke jeg forsøke en dag å blande disse to oppskriftene for om  mulig få en enda bedre variant. Men, for å si det rett ut – den er dødsgod som den er ! Den bør helst serveres litt lunken med vaniljeis (sett den i ovnen mens dere spiser middag). Kaken serveres direkte fra bakeformen, så bruk en fin en hvis du har…
Du trenger til deigen:
225g hvetemel
1 ts bakepulver
85g smør, romtemperatur
150g sukker
2 store egg, romtemperatur
120ml melk
120ml rømme
til bær fyllet:
600g blåbær, renset (du kan gjerne bruke mer)
50g sukker
2 ss hvetemel
1 ss finrevet sitron skall
1 ss sukker
1/2 ts kanel
Ovn forvarmes til 180 c.
Lag deigen. Bland mel og bakepulver. Ha smøret og sukkeret i en bolle og rør sammen til det er luftig – bruk gjerne kjøkkenmaskin. Ha egg opp i, en av gangen, og bland. Bland melk og rømme sammen i et beger. Ha 1/3 av mel blandingen opp i egg/smør/sukker blandingen og rør til blandet. Ha opp i 1/2 parten av melk/rømme blandingen og rør til blandet. Fortsett med å røre inn 1/3 av melblandingen, så melk blandingen og avslutt med å røre inn siste 1/3 av melblandingen.
Ha blåbær i en bakeform. Ha opp i sukker, mel og sitronskall. Bland det hele med lett hånd. Legg deigen over bærene i klatter. Bland sukker og kanel og strø over deigen.
Sett kaken i ovnen og bak for ca. 40 minutter. Toppen skal være gylden og bærene skal boble. La kaken stå i ro en 10 minutters tid før du serverer, men gjerne noe lengre. Som sagt, den smaker aller best når den fortsatt er litt lunken….
Jeg tenker at kaken smaker også godt hvis du bytter ut blåbær med bringerbær, eller fersken, eller nektariner….

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »