Syltede agurker

Det er agurker overalt jo! Fra kr. 40.- og oppover… Bitte små cornichon størrelse har jeg ikke sett, og det er kanskje like greit. I år kjøpte jeg, i tillegg til de vanlige 4-5cm lange agurker også mellomstore, ca. 10-15cm lange med tanke på at jeg skulle legge de i lake i skiver.  Jeg fulgte sommer agurk oppskriften som du finner her
Vask agurkene godt. Gå over de en for en og børst de rene. Legg de i salt lake natten over.

Skyll de i flere omganger slik at du fjerner det meste av saltet. Skjær agurken i skiver, ca. 0.5cm tykke.

Legg de i lag i varme steriliserte glass, med blomsterdill, sennepsfrø og pepperkorn innimellom.

Hell på eddik og sukker laken.

Sett på lokk og la de stå 24 timer. Hell av laken, kok det opp og hell laken tilbake i glasset. Sett på lokk og la det stå 24 timer igjen før du repeterer prosessen. Dette har jeg tenkt å gjøre 4 ganger. Etter siste gang setter jeg på gummiring og lar glassene stå i fred i den kjølige kjelleren en måneds tid før de skal smakes på. Nok en god ting å glede seg til….

Kommentarer

 • Reply Syltede agurker (raske) - Mat På Bordet 23. mai 2018

  […] PS: Ønsker du å lage ordentlige syltede agurker finner du en fantastisk god oppskrift her. […]

 • Reply ina 27. august 2010

  Hei Annica! Så hyggelig at du fant frem til mpb – morsomt at du også har begynnt å skrive blogg – skjønner godt at du blir inspirert av et opphold i California!

 • Reply annicaommat 26. august 2010

  Hei Ina, Fin blogg du har! Selv begynte jeg å skrive om mat for et par måneder siden, men er vel over gjennomsnittlig interessert i mat, og har vært det så lenge jeg kan huske. Etter en tur i California i mars i år, med mange spennende mat og vin opplevelser, boblet jeg over av inntrykk, slik ble min blogg til. Kul å inspirere hverandre. Ta gjerne en titt på http://annicaommat.com Hilsen Annica

 • Reply annicaommat 26. august 2010

  Hei Ina, Fin blogg du har! Selv begynte jeg å skrive om mat for et par måneder siden, men er vel over gjennomsnittlig interessert i mat, og har vært det så lenge jeg kan huske. Etter en tur i California i mars i år, med mange spennende mat og vin opplevelser, boblet jeg over av inntrykk, slik ble min blogg til. Kul å inspirere hverandre. Ta gjerne en titt på http://annicaommat.com

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »