Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

En sunn snack

Alltid kjekt å ha en liten snack beredt når barna kommer hjem fra skolen og er litt små sultne. Og istedenfor en kjeks kan de heller ta seg en liten energi bar. Fyllt med nøtter og tørket frukt, er den et bedre alternativ enn å gå løs på kjeks boksen. Her er det uendelige muligheter – jeg har valgt å følge en oppskrift fra Martha Stewart i grove trekk, men har gjort min egen versjon med mindre sukker, mindre fett og nøtter som jeg hadde liggende i skapet (pistasj…). Bruk det du har av tørket frukt eller nøtter – rosiner, mandler, aprikos, peanøtter, valnøtter – alt passer, det er bare en smaks sak! Bruker du store frukter eller nøtter, anbefaler jeg at du hakker de grovt.
Du trenger
1 stor eggehvite
50g havregryn
70 g tørket frukt (tranebær, rosiner, aprikos, osv)
70 g nøtter (pistasj, peanøtter (usaltet), valnøtter, osv
100g peanøtt smør
50g brun sukker
1 ss honning
1 ss vegetabilsk olje
1 ss vann
1/2 ts kanel
Ovn temp. 150 c.
Ha havregryn, frukt og nøtter i en bolle.
Ha peanøtt smør, olje, sukker, kanel, honning og vann i en liten kjele. Bland sammen og varm opp sakte til sukkeret har smeltet. La det avkjøle litt og bland i eggehviten.

Bland alt sammen.

Dekk 2 brødformer med bakepapir – la papiret henge over kantene, du vil trenge disse for å løfte bakverket ut av formen. Fordel deigen i de to brødformene og press det ned, slik at det blir mest mulig jevnt.
Stek i forvarmet ovn i ca. 30 minutter. La det avkjøle 5 – 10 minutter i formen før du løfter de ut og avkjøler de videre på rist.
Skjær opp i strimler ved hjelp av brødkniv. Legg de i kakeboksen. Alternativt kan du pakke de individuellt i noe matpapir og legge med lunsjboksen – også din egen!

Kommentarer

 • Reply sharon 17. november 2014

  Brukte denne oppskriften i kveld, og brukte to brødform for baking. Barene gikk i stykker. Følg oppskriften, så vet ikke hva jeg har gjort feil. Skal prøve igjen i morgen, men skal bruke kun en. Jeg tror at oppskriften er for lten for to former altså. Ellers are barene gode. Gleder meg til å kose meg med en bar før trening.

  Sharon

  • Reply Ina Johnsen 20. november 2014

   Hei Sharon
   Det er en stund siden jeg lagde disse og husker ikke helt størrelsen av brødformene jeg brukte. Brødformer varierer i størrelse, både bredde og størrelse så det kan hende det blir for lite om man bruker 2 store brødformer. Jeg minnes at de er ganske ‘crunchy’ – bruk en skarp kniv, eller skjær de opp mens de fortsatt er litt varme (og myke).
   hilsen
   ina

 • Reply ina 28. august 2010

  Ok Loribeth – I installed a translation button – pls enjoy the hilarious translation….:)))

 • Reply ina 28. august 2010

  @kjøkkentjeneste – det ble sånn passe slager her hjemme med tranebær – tror jeg satser på rosiner og bitte litt mørk sjokolade for å friste mere neste gang…. @loribethswan – thank you! I have had a translate tool on my blog previously, but the translation turns out nonsensical (very amusing though) – I might just put it back on again….

 • Reply loribethswan 28. august 2010

  I found your blog through The Kitchn. It’s a really nice looking blog. I wish I could read Norwegian. I believe blogger has a translate button you could add, which would be really helpful.

 • Reply [kjøkkentjeneste] 28. august 2010

  Dette skal jeg definitivt teste ut! Kommer til å bli en slager etter skolen for guttene mine.

 • Reply ina 27. august 2010

  Du kunne ersatte alt sukkeret med honning. I tillegg til den ene spiseskjeen som allerede er i oppskriften hadde jeg lagt 2 ss til – altså 3 ss honning tilsammen. Smak blandingen før du baker, så merker du om du har nok. Erstatter du tranebær med rosiner får du litt sødme der også… eller fiken, eller aprikos…. Lykke til!

 • Reply Anonymous 27. august 2010

  Så smart. Dette fikk jeg lyst til å prøve. Finnes det en oppskrift uten tilsatt sukker? Nora

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »