salat med scampi, mango og avokado

Lyst på en salat som kan fungere som et måltid? Som ikke er kjedelig men full av spennende smaker? Som er rask å lage? Da er denne noe for deg. Jeg hadde lyst på en caesar salat, men den klassiske versjonen virket litt lite for meg den dagen. Jeg hadde en moden mango og avokado i fruktskålen og frosne scampi i frysen, dermed ble de med i salaten. Jeg elsker i grunnen å kombinere frukt i salaten! Og å ha noe varmt – i dette tilfellet scampi – forsterker inntrykket av at du faktisk spiser et måltid og ikke bare salat….
Du trenger til 2 personer
romano salat
en mango, skjært i biter
en avokado. skjært i biter
10-15 scampi – rå
parmesan ost, revet
til dressingen trenger du
1 hvitløksfedd
ca.150ml olivenolje
1 stor egg
1/2 sitron
1 ansjos
salt, pepper
marinade til scampi
1/4 sitron
litt olivenolje
1 hvitløksfedd, presset
Skrell og rens scampi´ene. Tørk med husholdningspapir. Legg scampi i en plastpose. Ha opp i noen ss oliven olje, press saften ut av sitronen og ha opp i hvitløken. Bland godt og la det stå og marinere.
Lag dressingen. Skrell hvitløksfeddet. Ha olje opp i en liten gryte og ha opp i hvitløksfeddet. Varm opp (ikke la det koke) og ta av varmen når hvitløken blir gylden. Har du laget confit av hvitløk og dens olje, kan du selvfølgelig bruke den. Mos ansjosen i en skål med gaffel. Ha opp i egg, pisk. Ha opp i sitronsaft, pisk. Ha så opp i den smakstilsatte oljen (lunken eller romtemperert og uten hvitløken) mens du pisker. Smak til med salt og pepper.
Grill scampien noen minutter på hver side på varm grill til de er rosa og gjennomstekte.
Vask og tørk romano salaten. Riv eller skjær salaten i passe store stykker. Ha opp i en stor skål. Hell over noe salatdressing og bland med lett hånd. Tilsett mer salatdressing til du føler at du har nok. Ha opp i mango, avokado og scampi og bland igjen med enda lettere hånd. Strø over revet parmesan ost og nyt! Gjerne ute, på terrassen, i sensommer solen….

Kommentarer

  • Reply ina 31. august 2010

    Hei Wilhelmine! Takk for ros – det er superhyggelig! Har vært innom bloggen din, den ser bra ut! Ikke noe å miste motet for, stå på ! Ina:)

  • Reply WILHELMINES 30. august 2010

    For en FANTASTISK BLOGG, jeg oppdaget bloggen din i dag og syntes den er såååå fin. Jeg har også selv begynt å blogge, men mister nesten motet litt når man ser alle de fine bloggene her ute i bloggverden. Jeg legger meg til som følger av bloggen din. Kikk gjerne innom min også om du vil, legg gjerne igjen en kommentar…da blir jeg hoppende glad. Wilhelmine

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »