Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sjokolade kake – uten mel…

Man kan aldri få nok sjokoladekake. Og denne må være en av de enkleste variantene. 4 ingredienser trenger du og en god vispe arm. Du kunne selvfølgelig bruke en kjøkkenmaskin, men når kaken er så enkel synes jeg det er greit å gjøre en liten innsats….Denne kaken er så lett, så lett. Server den derfor gjerne etter et måltid og insister ovenfor gjestene dine at de vil kunne orke et stykke kake. De får seg nok en overraskelse!

Du trenger
80g smør
225g kokesjokolade
6 eggeplommer fra store egg
6 eggehviter fra store egg
115g sukker
Ovn temp. 135 C.
Oppskriften er hentet fra Martha Stewarts Fresh Flavors Fast.
Smør en kakeform og ha opp i litt kakao. Rist det rundt og hell ut det overflødige.

Smelt smøret. Ha opp i sjokoladen og slå av varmen når nesten all sjokolade har smeltet. Rør til du har en fin masse.

Ha opp i eggeplommene og pisk sammen.

Pisk eggehvitene sammen til du har en lett og luftig masse. Ha så opp i  sukkeret litt om litt mens du pisker videre. Pisk til du har en stiv masse.

Ha en skje pisket eggehvite opp i sjokolade blandingen og rør det godt sammen.

Ha opp i resten av eggehvitene.

Brett sjokoladeblandingen over eggehvitene og fortsett med dette til all eggehvite er blandet.

Hell deigen forsiktig inn i kakeformen.

Stek kaken en 45 minutters tid. Du vil se at kaken trekker seg litt fra kanten. Ta på midten av kaken med fingeren – den skal være stiv, men ikke altfor stiv i midten.

La kaken avkjøle i  formen – den vil dette sammen. Server med bær og med litt melis strødd på toppen om du vil…

Kommentarer

  • Reply Bente Christin Ovesen 15. september 2013

    Nå har min stått inne i 50 min. men er enda veldig løs.
    Håper den stivner etterhvert.

  • Reply Anonymous 3. november 2010

    Perfect 🙂 Da bruker jeg en på 24cm og følger ekstra nøye med i slutten. Er allerede i gang med bakingen!

  • Reply ina 3. november 2010

    Synes å huske at jeg brukte Ø23 cm springform – skulle selvsagt ha ståt i oppskriften….

    Har du ikke den størrelsen må du bare tilpasse baketiden….

    Lykke til!

  • Reply Anonymous 3. november 2010

    Jeg fikk lyst på noe godt i eksamenslesingen og etter et lite google-søk kom jeg til dette innlegget. Den ser fantastisk ut og skal testes ut så fort som mulig.
    Hvor stor springform bruker du?

  • Reply Huset på Planen 31. august 2010

    Denne så jo både enkel og god ut! Skal definitivt testes ut!

  • Reply ina 31. august 2010

    Ser ut som om det er flere som aldri får nok av sjokoladekake!:)

  • Reply annicaommat 31. august 2010

    Ser utrolig godt ut:)Hilsen Annica

  • Reply Anonymous 31. august 2010

    Yes! Denne blir prøvd i helgen. Oss hveteallergikere ELSKER kaker uten mel.

    Mariann

  • Reply ina 31. august 2010

    Bare hyggelig – og ja, det er veldig lettvint og godt!

  • Reply White Heart Line 31. august 2010

    Hærlig!!!. Elsker alt som er lettvint og godt!!!. Gleder meg til å prøve:)). Tusen takk for at du deler en med meg:)

    Elin:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »