Jeg nekter å tro at sommeren er over og tviholder meg fast til grillen. Værgudene er på mitt lag, bare se på dette:
Torsdag
|
14° | ||
Noe usikkert
|
Ganske sikkert
|
Noe usikkert
|
Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.
Fredag
03.09.2010
15° | ||
Noe usikkert
|
Noe usikkert
|
Ganske sikkert
|
Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.
Lørdag
04.09.2010
17° | ||
Noe usikkert
|
Noe usikkert
|
Ganske sikkert
|
Klarvær. Flau vind, 1 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.
Ok da, ikke helt sommer temperaturer, men sol! Og sol – eller oppholdsvær generellt – betyr grilling i min bok. Har du ikke laget, eller har du ikke mer grillmarinade igjen, så kan du bruke denne oppskriften. En enkel bbq saus som du kan lage på null komma niks og som vil sette prikken over i´en på kyllingen din. Server kyllingen med verdens beste poteter og broccoli slaw, så får du en fin, fin middag. Også kan vi begge late som om det fortsatt er sommer!
Til bbq sausen trenger du
(holder til en hel kylling skåret i biter)
60 ml eplecider eddik
100g brun sukker
2 ss mørk sirup
1 ss dijon sennep
2 hvitløksfedd, presset
1/2 ts tabasco saus eller annet «hot sauce»
Lag bbq sausen. Ha alt i en kjele og la det koke en 5 minutters tid til det tykkner noe. Smak på sausen. Hvis du synes den trenger litt mer «kick» har du opp i mer tabasco saus (eller hot saus). Skjær kyllingen i biter. Smør kylling bitene med olivenolje – her er det best å bruke hendene og ha på salt og pepper. Legg kyllingen på middelsvarm grill og la det grille til det er nesten ferdig – alt fra 10-20 minutter alt ettersom hvor store stykker du har.
Pensle bbq saus på kyllingen, snu og pensle den andre siden også. Grill videre ca. 5 minutter – snu og pensle kyllingen videre. Så er du ferdig. Server!
Ja, det er mye sukker! Alltid overraskende hvor mye sukker som skal i en bbq saus, men det er det som gjør at sausen karamelliserer over grillen. Pr. kylllingstykke blir det ikke så mye….
Her var det mye sukker. dette blir vel nesten som en sukkersaus?? Bare lurer på om det virkelig skal være 100 g?
Maria
Enig – den er strålende! Rask å lage og gir så god smak på grillmaten. Helt sikkert godt til and 😀
Denne sausn synes jeg var nydelig! Minnet kanskje litt om terriaky(?). Har brukt den både på storfe, lam og laks på grillen. Tipper den er super til and også..