Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Beef stroganoff med en vri

Mr Big har lyst på kjøtt. Jeg har lyst på sjampinjong. Barna har ikke lyst på hverken det ene eller det andre. Heldigvis for de, fikk de besøk, som skulle spise middag hos oss, så da fikk de pasta bolgnese.
Og kanskje heldigvis for oss også – for da ble det biff og sjampinjong uten komprisser for Mr Big og meg. Lurer på om det var avtalt spill?
Jeg elsker biff stroganoff. Når jeg kunne velge bursdags middag valgte jeg biff stroganoff. Når jeg kunne velge hva som skulle serveres ved min konfirmasjon, valgte jeg biff stroganoff (som da gjærte i garasjen og måtte lages om på nytt et par timer før servering….) Når vi var ute og spiste middag, valgte jeg biff stroganoff. Og ja, jeg ha laget mye biff stroganoff i mange forskjellige varianter.  Dette er en ny variant, som passer bedre til årstiden synes jeg. Jeg har grillet hel stykker av kjøtt og laget stroganoff saus ved siden av. Og servert med spätzle. Spätzle er en sveitsisk/østerisk variant av pasta. Skal du lage selv lager du en litt løs deig av egg, mel og vann presser så deigen gjennom en rivjern, direkte i kokende vann. Resultatet blir en noe knoklede pasta som er litt mindre tung en italiensk pasta. Men du kan også kjøpe den som tørrvare:
Du trenger for 2 personer
2 stykker biffkjøtt, indre eller ytrefilet
8 mellomstore sjampinjong, skjært i skiver
1 mellomstor løk, skjært i tynne skiver
1 hvitløks båt. skjært i tynne skiver
2 ss konjakk
100ml kjøttkraft eller buljong
1 ss worcestershire saus
1/2 beger rømme eller crème fraiche
200 g spätzle
Ha alt klart. Skjær grønnsaker, mål væske, tørk kjøttet og ha litt olje, salt og pepper på og sett over en kjele med vann til spätzle. Begynn så med sausen. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek løk og hvitløk sammen på middels/høy varme – la de gjerne bli litt brune. Krydre med litt salt og pepper. Ha opp i sjampinjong og stek videre. Rør inn i mellom og la det steke til sjampinjong vesken er fordampet. Hell på konjakk og la det koke til fordampet. Hell kraft/buljong og la det koke en 4 minutters tid.
Varm opp en stekepanne (gjerne med riller – eller bruk grillen) for kjøttet. Når den er rykende varm legger du på kjøttet. La de ligge urørt på stekepannen ca. 4 minutter før du snur den. La den igjen ligge i ro en 4 minutters tid. Snu den igjen, men drei kjøttet litt slik at får fin rille mønster. Stek i 2-3 minutter, snu og la det steke en 2-3 minutter til. Test kjøttet med fingeren – kjøttet bør være medium stekt nå. Sett kjøttet over på en tallerken, dekk med folie og la det hvile.
Du bør ha kokende vann klart nå til spätzle. Hell opp i spätzle og la det koke 8 minutter (eller det det står på pakken). Tilbake til sausen. Ha opp i rømme/crème fraiche og rør sammen. Smak. Ha opp i litt salt eler pepper eller begge ved behov.
Ha kjøtt og spätzle på en tallerken. Hell saus over begge. Sitt og kos dere med en flaske rødvin og prat om livet og hvor godt det er å sitte og spise biff stroganoff med en vri….

Kommentarer

 • Reply Janicke 8. april 2015

  Mmmm, ser fantastisk godt ut – det skal prøves!! Hvor får man kjøpt Spätzle?

  Hilsen Janicke

  • Reply Ina Johnsen 9. april 2015

   Hei Janicke
   Jeg kjøpte Spätzle i min lokale innvandrerbutikk. Har også sett de i spesialitetsbutikker og større matbutikker. Spätzla kan også fint ersattes med pasta – tagliatelle for eksempel er veldig godt til.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »