En god ting – fajitas i en fei!

Livet er for kort til å spise dårlig mat. Punktum. Men, jammen kan det være en utfordring å finne tid! Først og fremst til å lage god mat og så å servere den til forskjellige familiemedlemmer på forskjellige tidspunkter på døgnet. Uken er full av aktiviteter og vi sitter mindre og mindre tilsammens ved bordet (eller baren for den saks skyld) for å spise sammen. Kjekt å da kunne ty til noe som kan varmes opp ettersom barn og voksne har anledning til å sette seg ned og spise.
Fajitas sto på ønskelisten idag av en litt lett forkjølet nesten tenåring som så på meg med sine dådyr øyne…..please, mamma…… Enkelt nok, utfordringen var at lillesøster og Mr.Big skulle spille/se på fotball kamp og var ikke hjemme til sent. En forenklet variant ble løsningen hvorpå fyllet ble stekt og tortillas fyllt for så å pakkes i alufolie slik at de kunne varmes opp i ovnen ettersom barn og voksne kom hjem. Vanligvis følger refried beans, guacomole og en salsa fresca med på fajitas middagen. Ikke i dag. Men, for all del slå deg løs og lag tilbehøret (oppskrifter kommer de neste dagene)
For 10 fajitas trenger du
10 tortillas – gjerne grove
600g kylling, skjært i biter
2 mellomstore løk, fin hakket
3 fedd hvitløk, presset
1 boks røde eller svarte bønner, skyllt
1 boks mais, skyllt
salt, pepper, spisskumin og chili
oliven olje
fersk koriander
mozzarella ost, revet
Stek løk i litt olovenolje på middelsvarme til det er mykt. Ha løken i en skål. Sett varmen på fullt og la pannen bli ordentlig varm – det skal ryke av den. Ha opp i litt mer olivenolje og ha i kyllingen. Fordel kyllingen i pannen og la det steke noen minutter uten å røre – du skal ha farge på kyllingen. Ha på krydder. Gjerne en ss spisskumin, godt med salt pepper og chilli ettersom hvor hot du skal ha det. Når kyllingen er brun på den ene siden, vender du kyllingen kryddersiden ned i pannen. La det steke videre noen minutter uten å røre. Ha i løken og presset hvitløk og rør. Ha i bønner og stek videre til de er varme og kyllingen gjennom stekt. Smak og tilsett evt mer krydder.
Legg ut noen ruter med alufolie og legg en tortilla på hver. Ha på litt revet ost. Fordel kylling blandingen over osten. Fordel maisen mellom tortilla´ene. Rull tortillas sammen og pakk alufolie relativt stramt rundt de. 10 minutter før de skal spises legger du alu pakkene i ovnen (200 C) og varmer de en 10 minutters tid. Server med litt rømme, noen hakkede tomater eller salsa om du har og fersk koriander. Har du fajitas til overs, legg de i kjøleskapet og varm de opp til lunsj dagen etter…

Kommentarer

  • Reply ina 8. september 2010

    Takk skal du ha! Pizzaen kan så absolut anbefales – også asperges pizzaen hvis du ikke har sett den enda:) Fin blogg du har begynnt å skrive – interesant å lese om yoga, trening og kosthold! Lykke til!

  • Reply levtil100.no 8. september 2010

    kul blogg! masse kjekke oppskrifter! pizzaen skal jeg prøve til freddan:-)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »