salsa fresca

Bare for å avrunde vår lille meksikanske uke, må vi ta med salsa fresca. Salsa fresca eller pico de gallo som det også heter, er en fersk salsa laget av tomater, hvit løk, coriander, chilli og lime. Noen tilsetter også litt oliven olje bare for å runde den av noe. Det er en av de vanligste tilbehørene i det meksikanske kjøkkenet og serveres med taco´s, fajitas, enchiladas, grillet kjøtt eller fisk eller bare som dip til tortilla chips. Det smaker også godt til en omelett en søndags morgen….
Her følger en basis oppskrift, jeg pleier å iallfall doble oppskrikten hvis vi er mer enn to som skal kose oss…
Du trenger
2 mellomstore modne tomater
1/2 hvit løk (altså ikke rød løk…..), finhakket
en håndfull koriander blader, grov hakket
1 chilli, finhakket
saften av en lime
oliven olje hvis ønsket (jeg pleier å bruke ca. 2ss)
salt
Fjern «innmaten» av tomatene og skjær opp kjøttet i fine terninger (se bilde). Bland tomater med løk, koriander, 1/2 finhakket chilli, saften av en lime og evt. oliven olje hvis du skal bruke. Smak til med salt og evt. mer chilli. La det stå 15 minutter før du serverer. Alt. kan du oppbevare salsaen under lokk i kjøleskapet. Pass på at du tar den tidlig nok ut av kjøleskapet da det skal serveres rom temperert.

Kommentarer

 • Reply Linn 11. september 2010

  Enig i det – det ser aldeles lekkert ut, og det er klart fargen har mye å si! Bra tips med å legge løken i vann.

 • Reply ina 11. september 2010

  @Linn – ikke noe i veien å bruke rødløk, særlig når det er det eneste som er i kjøleskapet. Hvit løk er den mildeste av løkene, du kunne også bruke gul løk. På bama´s webside anbefaler de å legge bløtlegge løken en 15 minutters tid for å mildne smaken. Smak på løken og vurder selv styrke og mengde. Ellers, ren estetisk, synes jeg hvit løk + rød tomater + grønn coriander er en pen fargekombinasjon..:))
  @wilhelmines – og godt er det også! :))

 • Reply WILHELMINES 10. september 2010

  Ser nydelig ut. Wilhelmine

 • Reply Linn 10. september 2010

  Dette så lekkert ut, men hvorfor skal man absolutt ikke bruke rød løk? Jeg tror jeg kanskje hadde tatt sjansen dersom det var det jeg hadde i kjøleskapet…?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »