Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

World Peace Cookies – eller dobbel sjokolade kjeks…

Jeg bakte World Peace Cookies på lørdag – merket du det? :)Kanskje det ikke ble fred på jord, men det ble stille en liten stund her i huset når alle fikk hver sin kjeks. Så kom kampen om å få enda en…..
Knallgode kjeks, men så er jeg glad i sjokolade. Ikke den overbærende søte melkesjokoladen, men den dype kraftige kakao smaken som gjør at du higer etter et glass melk. Så er jeg også glad i melk da, så kombinasjonen funker perfekt for meg!
Hvorfor heter de World Peace Cookies? Dorie Greenspan som har skrevet oppskriften fikk tilbakemelding fra sin nabo dengang at alt som trengtes for å sikre en lykkelig og fredfull verden var en daglig forsyning av en slik kjeks. Kan hende det stemmer.
Du trenger
175g hvetemel
50g god kakao
1/2 ts natron
150g smør, romtemperatur
110g brun sukker
60 g sukker
1 ts vanilje ekstrakt
140g hakket mørk sjokolade (jeg brukte kokesjokolade)
Vær obs på at deigen skal hvile i kjøleskapet i tre timer før baking. Når det er sagt, så kan du holde deigen kjølig i opptil tre dager før baking.Oven temp. 190 C.
Sikt mel, kakao og natron sammen. Rør smøret glatt ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Tilsett brun sukker, sukker og vanilje og rør til det blir luftig. Tilsett melet og bland til melet er intergrert – du får en smulete deig. Hakk sjokoladen – pass på å ikke ha for store biter – og bland i deigen. Samle deigen sammen til en ball med hendene. Del deigen i to, rull de ut til pølser med en diameter på 4-5cm. Pakk de godt inn i plast og la de hvile i kjøleskapet i ca. 3 timer ( og opptil 3 dager).
Bruk en skarp kniv til å skjære pølsene i litt under 1cm tykke skiver. Legg de på en bakeplate dekket med bakepapir og sett de i forvarmet ovn. Bak i ca.11 minutter. Kjeksene skal se tørre ut. La de avkjøle på rist. Nyt den kortvarige freden!

Kommentarer

  • Reply Anonym 20. januar 2015

    Det ser veldig godt ut har gjerne lyst til å prøve:):):):):)

    • Reply Ina Johnsen 21. januar 2015

      Bare å sette i gang og bake !

  • Reply ina 15. februar 2011

    Hmmm, var smøret ditt for kaldt kanskje? Deigen er smulete men hvis du ikke kan samle det i det hele tatt ville jeg tilsatt litte granne melk, men bare nok til at du kan samle deigen…
    Lykke til!

  • Reply Anonymous 15. februar 2011

    Hei, har akkurat lagd «deigen», men endte opp med en smulete balnding som ikke henger sammen, hva galt har jeg gjort og hvordan kan jeg berge alle ingrediensene?
    Sjokkomomsen

  • Reply ina 3. februar 2011

    Bare bruk vaniljesukker du – 1 1/2 ts burde holde…
    Så nå må du bare sette i gang og bake :))

  • Reply roterommet 3. februar 2011

    Disse ser superdeilige ut. Har hatt planer om å lage de en stund, men vet ikke hva jeg skal bruke istedetfor vaniljeekstrakt.

  • Reply ina 13. januar 2011

    De er tørrete, ikke seige i midten….
    Lykke til!

  • Reply Anonymous 12. januar 2011

    Er disse tørrete og «kjeks-ete» på en måte, eller mer myke/nesten seige i midten som typiske amerikanskje cookies?

  • Reply ina 14. september 2010

    @elisabeth: Hva? har du tomme kjøkkenskap nå du har PMS? ikke lurt :))

    @et lite land – jeg brukte det jeg hadde for hånden, Confecta mørk bakekakao – http://www.confecta.no/pages/produkt%20sider/morksjokolade/bakekakao.html
    men, har du ikke det, så bruke Freia bakekakao.

  • Reply Et lite land 14. september 2010

    Sjokolade for fred – det tror jeg på!

    Hva slags kakao bruker du?

  • Reply Elisabeth 13. september 2010

    Du er klar over at du har lesere med PMS og uten alle ingredienser i hus…?

    *mumle mumle*

  • Reply ina 13. september 2010

    Ja, jeg kan fosikre dere om at bildene ikke lyver – de er veldig gode og forsvant på en dag. Nå er det ikke fred å få lengre…

  • Reply WILHELMINES 13. september 2010

    De skal definitivt prøves…ser supergode ut!!

  • Reply Morten Pedersen 13. september 2010

    De ser jo kjempegode ut og litt husfred er jo ikke å forakte heller.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »