Linser og sånt… en vegetar rett

Jeg spiste vegetar mat et års tid – har jeg fortalt det? Jeg var ung, singel, bodde alene, trente hver dag, jobbet masse og røykte som en svamp. Ja, ja, så var livstilen nesten perfekt da… Det var igrunnen et eksperiment å kun spise vegetar mat. Jeg hadde ikke satt en tidsramme på det, men når jeg først satt igang så viste det seg å være både godt og lettvint. Nå bodde jeg dengang i utlandet og vegetariske produkter var både lett tilgjengelig (dvs i min dagligvare butikk) og veldig gode.
Så flyttet jeg, fant mannen i mitt liv, sluttet å røyke og begynte å spise kjøtt igjen. Når det er sagt, så er jeg ikke en stor kjøtt spiser og det går mye i kylling og fisk her hjemme. Men det er alltid godt å ha en vegetar rett en gang i blant. Denne oppskriften fant jeg i den nye utgaven av Waitrose kitchen. Jeg har lagt litt til oppskriften og den er nå blant mine favoritt retter. Lager du litt ekstra, så har du til lunsj neste dag. Og for de som ønsker kjøtt, server gjerne noen bratwurst til.
Du trenger
200g tørkede grønne linser
2 røde paprika
1 søtpotet
1 aubergine
2 røde løk
6 fedd hvitløk (uskrellt)
1 stor pose spinat (fersk)
1 ss pesto
1 sitron
olivenolje, salt. pepper
Ovn temp. 200 C.
Legg linsene i bløt en 30 minutters tid. Hell av vannet, ha de sammen med  rent vann i en gryte og la det koke en 20 minutters tid eller som anvist på pakken. Hell av vannet.
Hakk paprika, søtpotet, aubergine og rød løk i middelsstore biter (se øverste bilde). Ha alt over i en ovnsfast fat /panne. Hell på et par ss olivenolje og sitronsaften. Bland godt. Legg hvitløksfeddene opp på. Sett i ovnen og stek en 30 minutters tid til grønnsakene er myke.
Ta ut formen. Ta ut hvitløkene og press ut hvitløksmassen. Legg hvitløksmassen og en stor ss med pesto på grønnsakene og bland forsiktig. Ha opp i spinaten og rør om. La spinaten visne noe i den varme pannen. Ha i linser og bland forsiktig. Smak til med salt og pepper.
Og som sagt, lager du litt ekstra, så har du nok til lunsj dagen etter….

Kommentarer

 • Reply ina 20. september 2010

  Hei Hege! Ja, navnesøsteren min kjenner jeg til – så hyggelig at du fant frem til meg via henne! Håper å kunne komme med mange flere gode, sunne middags tips!

 • Reply Hege 17. september 2010

  Hei, fant din blogg via din navnesøster som har bloggen kjøkkentjeneste. Denne vegetarretten skal jeg prøve. Forsøker å spise sunnere og er glad for slike tips.

 • Reply ina 15. september 2010

  @Torill – tusen takk! – du skal også vite at jeg er innom bloggen din :))
  @Wilhelmine – heldig gris! Skulle gjerne dradd til London og kommet hjem med en koffort full av mat…

 • Reply WILHELMINES 15. september 2010

  Hei…så godt det ser ut da…skal til London i helgen…gleder meg til matbutikkene og matmarkeder… Tenk deg Waitrose og Whole Food i forhold til REMA da, uff, skulle ønske Norge kunne skjerpe seg litt på matfronten…

 • Reply Torill 15. september 2010

  Denne skal jeg absolutt prøve.
  Liker bloggen din kjempegodt og er innom mange ganger i uken :o))

  Torill

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »