Enkel søndags middag – helstekt kylling

Hva med å helsteke en kylling for søndags middag? Tilbehøret av poteter og løk setter du i ovnen samtidig og spinaten kan du tilberede mens kyllingen hviler. Enklere og mer stress fri blir det ikke. Og steker du 2 kyllinger i samme sleng, har du igjen til dagen etter. Mine barn var iallefall veldig lykkelig mandags morge når de dro på skolen med hver sin kyllinglår i lunsj boksen.
Denne gangen er det den nye utgaven av Bon Appetit som har vært inspirasjonen, oppskriften derfra er fulgt sånn nogenlunde…
For en middag til 4, trenger trenger
1 -2 hel kylling
4 rosmarin kvister og ca. 2ss hakket rosmarin
4 hvitløksfedd, skrellt og skjært i tynne skiver
 2 ss smør, rom temperatur
salt, pepper
2 dl hvitvin
vann
1 kilo poteter, skrellt og skjært i båter
3 middelsstore løk, skrellt og skjært i båter
8 hvitløks båter
1 stor pose spinat
1 løk
ca 200g sjampignong
kremfløte, chilli pulver
oliven olje
Ovn temp 180 C.
Begynn med kyllingen. Vask kyllingen både innvendig og utvendig og tørk godt. Jeg liker å klippe ut ryggraden og presse kyllingen flate. Dette minsker noe på steketiden. Løft huden forsiktig opp fra bryst kjøttet ved å lirke fingrene dine langsomt under huden. Plasser 1 rosmarin kvist mellom huden og kjøttet på hvert bryst. Fordel den skivede hvitløken også under huden. Ha salt og pepper på hele kyllingen, pakk den godt inn og legg den kjølig en 3-4 timers tid. Ta kyllingen ut av kjøleskapet en halv time før du har tenkt å steke den.

Smør smøret over kyllingen. Sett kyllingene på en rist i en ovnspanne. Hell vin og like mye vann i pannen.

Ha løk, poteter, hakket rosmarin, hvitløks fedd og 2 ss oliven olje i en annen ovnsfast form eller panne. Bland alt sammen med hendene. Ha på litt salt og pepper.
Sett kylling fatet og potet fatet i ovnen samtidig. Kyllingen øverst, potetene nederst. Stek i ca. 1 time eller til saften ved kylling lårene renner klart. Ta ut kyllingen, dekk den til og la de hvile, La potetene steke videre slik at de får noe farge.
Imens lager du spinaten. Stek en løk (skjært i fine biter eller strimler om du vil) i litt olivenolje i en stekepanne. Ha opp i litt sjampignong (skivet) og stek videre til de er myke. Ha opp i en stor pose med spinat, og stek videre på middelsvarme til det er visnet. Ha opp i litt kremfløte, ca 1 dl. Ha bitte litte granne chilli pulver i spinaten og bland godt. Smak til med litt salt. La det putre videre til du er klar til å servere.
Server med noe av sjyen.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 14. februar 2012

    Håper det smakte!

  • Reply Carita 13. februar 2012

    Denne står på middagsbordet hos meg i dag, kyllingen ligger og godgjør seg i kjøleskapet og potetblandingen er klar i formen. Gleder meg!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »