Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Kantarell pizza

Eller sopp pizza om du vil, men med kantarell sesongen på hell så anbefaler jeg kantareller på det sterkeste. En ganske enkel pizza med rene smaker, men å så godt med en god rødvin til og kanskje litt fyr i peisen nå som høst kveldene setter preg på temperaturen.
Du trenger:
pizza deig (igjen så har jeg ikke en oppskrift jeg kan gi deg for jeg lager min helt på slumpen)
kantareller, ca 250g – kommer litt an på størrelsen av pizzaen og lommeboken hvis du ikke har plukket selv :), renset
1 løk
 1buffalo mozzarella
Crema di Cardiofi (artisjokk krem som jeg har skrevet om tidligere, se oppskrift  på fredags pizza
Ovn temp. 200 C.
Lag pizza deigen og la den heve. Skjær løken i strimler og stek den i litt smør og olje på middels varme til den har karamelisert seg litt (ca. 15 min). Løft løken ut og prøv å la så mye fett være igjen i pannen som mulig. Skjær kantarellen på langs i strimler og stek de i resterende løk fettet til de er myke (ca. 10 min). Bland kantarellene med løken, smak til med litt salt og pepper, og la det hele avkjøle litt.
Rull ut deigen. Smør på et lag med crema di cardiofi. Fordel løk/kantarell blandingen jevnt over pizzaen. Riv mozzarellaen og fordel bitene jevnt over pizzaen. Ha pizzaen i forvarmet ovn, gjerne på pizza sten og stek i 10 -12 minutter til osten bobler og har fått litt farge. Denne pizzaen hadde også egnet seg for å lages på grillen……

Kommentarer

  • Reply ina 23. september 2010

    mmm, ja, kan anbefales…:))

  • Reply Elise 23. september 2010

    Kreativt! Lager meg et lite notat om at denne skal prøves:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »