Grillet paprika suppe med futt…

Høsten er her – det er ikke til å fornekte lengre. Og med høsten kommer supper. Gode, hjertevarmende supper som gir glede en kald og mørk høstkveld. Denne suppen er en av mine favoritter. Den har en dyp smak av grillede paprika og en liten hit med chilli som rekker langt ned i magen. Hvor sterkt du ønsker det regulererer du selvsagt selv. Selv, liker jeg det sterkt, noe jeg glemte når jeg serverte den som forrett til min svigermor og hennes søster. Stakkers, de satt og tørket seg høflig på overleppen lenge etter suppen var servert…
Opprinnelig oppskriften er hentet fra Leiths Latin American Cooking skrevet av Valeria V. Sisti som også var elev på Leiths School of Food and Wine. Jeg har gjort noen små endringer…
Du trenger for 4 personer
4 røde paprika
15 g smør
1 ss olivenolje
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts chillipepper
1 ts spisskumin
en bitte liten dert kanel
2 mellomstore poteter, skrellt og skjært i biter
400 g hakkede tomater – ferske eller fra boks
500 ml kylling kraft – har du ikke, bruk buljong
salt og pepper
til servering: vårrløk, rømme eller crème fraîche
Sett ovnen din på varmeste temperatur med innstilling overvarme. Del paprikaene i 2, rens de og trykk de flate med håndflaten. Legg de på en bakeplate og legg den på øverste hylle. Grill de til de er svarte. Alternativt kan du grille de over åpen flamme eller på en grill (ikke del de i to da).
Legg paprika halvdelene i en pose og lukk. La de avkjøle i posen. Når de er avkjølt, fjerner du «skinnet» på paprikaen og skjærer kjøttet i strimler. Stek løkene i smør og olivenolje til det er mykt – ikke la det få farge. Ha opp i chillipulver, spisskumin og kanel og la det steke litt mens du rører.
Ha opp i poteter, hakkede tomater, kraft og paprika og la det hele småkoke til potetene er møre. Hell suppen i en blender og hell tilbake i en ren gryte. Dette må du gjøre i flere omganger. Suppen skal være ganske tykk. Synes du den er for tykk kan du vanne den litt ut. Smak til med salt og  pepper. Hell over i skåler og pynt med rømme og vårrløk. Server gjerne litt brød til.
Lag gjerne dobbel oppskrift og frys resten. God høst!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 10. mars 2012

    Det kan du – stavmikser er veldig kjekt å bruke!

  • Reply Anine 8. mars 2012

    Dette så veldig godt ut! Skal lage en av dagene 🙂 Men jeg har ikke blender, kan jeg bruke stavmikser istedet?

    Bra blogg du har! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »