Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Marrokansk couscous servert med grillet kylling

Jeg blir glad av fargerik mat – gjør ikke du? I tillegg så er denne middagen ganske sommerslig, og siden solen skinner for tiden er det ikke noe i veien med å dra frem grillen, kle litt på seg og finne en lun krok. Grill i vei sier jeg!
Du trenger for 4 personer
Til kyllingen:
en hel kylling (alt. kan du kjøpe kyllinglår – bestemm selv hvor mange du trenger) oppskjært i porsjoner.
3 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Til couscousen trenger du:
250 ml kyllig kraft (bruk buljong hvis du ikke har)
1ss olivenolje
1ss malt ingefær
2 hvitløksfedd, presset
1 ts salt
1 ts gurkemeie
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskumin
250 g couscous
en stor håndfull rosiner
1 agurk, frø fjernet, skjært i biter
1 rød paprika, skjært i biter
1 sto gulrot, skrellt og skjært i fine skiver
2 vårløk, skjært i strimler
2 ts finrevet sitronskall
1 god håndfull koriander blader
3 ss sitronsaft
Begynn med kyllingen. Bland olivenolje, sitronsaft, salt og pepper i en stor plastpose. Ha opp i kyllingen. Beveg kyllingen rundt i posen slik at alle biter er dekket med marinade. Sett til side en halvtimes tid.
Imens lager du couscousen. Kok opp kraften med oliven olje, ingefær, hvitløk, salt, gurkemeie, kanel og spisskumin. Hell opp i couscousen og fjern fra varmen. Strø rosinene over, sett på lokk og la det hele stå en 10 minutters tid. Skjær opp grønsakene imens.
Ta av lokket fra couscousen. Bruk en gaffel for å røre rundt i couscousen slik at den blir luftig. Hell det opp i en stor skål. Ha agurk, parika, gulrot. vårløk, sitronskall og korianderblader opp i bollen og rør med lett hånd slik at alt er blandet. Pisk sitronsaften, 1 ss olivenolje og litt salt sammen. Hell over couscousen og bland igjen. Smak til med salt og pepper. La couscousen stå i romtemperatur mens du griller kyllingen.
Sett grillen på høy varme. Når grillen er varm legger du kyllingen direkte fra marinade posen på grillen. Kast posen med evt. resterende marinade. Grill kyllingen til den er ferdig – grilltid vil variere med størrelse av kyllingbitene. Legg kyllingen over på et serveringsfat etterhvert som de blir ferdige – dekk til med alu folie. La det hvile. Server med couscousen.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 8. mai 2012

    Kyllingkraft kan du enten lage selv eller kjøpe. Stange lager kyllingkraft, ligger vanligvis i nærheten av der de selger kyllingen i litt større matbutikker.
    Kraft er best å bruke, men det kan erstattes med buljing om du ikke har kraft for hånd.

  • Reply Anonymous 5. mai 2012

    Heihei! 🙂 Ser at du skriver i mange av innleggene dine at du bruker kyllingkraft.. Trodde først det var det samme som buljong, men tydeligvis ikke 🙂 Hva er dette og hvor får man tak i det?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »