Jeg starter på julebaksten!

Jeg starter med julebaksten!! Men før jeg dømmes så skynder jeg å skrive at det er snakk om prøvebaking. Siden MPB skal ha stand på designernes eget julemarked har jeg en unnskyldning til å teste oppskrifter før jeg bestemmer meg hva som skal selges under MPB flagget. Og derfor er jeg i gang med julebaksten.
Når det er sagt, så er det juletegn å se allerede i butikkene. Men som Heidi  skriver i sitt innlegg, så er det opp til en selv å bestemme hvor vidt man lar seg påvirke av det. Jeg for min del skal beholde kosen rundt juleforberedelsene og nekter å la meg irritere over salgstriks og jule juggel.
Så her er oppskriften på kakene jeg har bakt. Testpanelet synes de smaker sjokoladepepperkakeaktig – som er nok korrekt hvis du tar en titt på ingrediensene. Jeg er noe usikker på om jeg skal lage de i mengder til Julemarkedet – gode er de, men det blåser ikke sokkene av meg….
Oppskriften er basert på en oppskrift fra Marthastewart.com, jeg har endret mengder noe…
Du trenger
330g hvetemel – og kanskje litt til
60 g kakao
1/2 ts malt ingefær
1 ts kanel
1/2 ts malt muscat nøtt
1/2 ts malt nellik
1/2 ts bakepulver
1/2 ts baking soda (er å få kjøpt på Ultra bl.a)
170g smør – romtemperert (skal være myk)
175 g brun sukker
1 stort egg
120 ml mørk sirup
1 ss fersk finrevet ingefær
Ovn temp. 170C.
Bland mel, kakao, krydder, bakepulver og baking soda sammen. Pisk smør og brun sukker sammen til du har en lett og luftig masse. Tilsett egg, sirup og revet ingefær, bland godt. Tilsett mel blandingen og bland godt. Deigen skal komme sammen, du vil kanskje måtte tilsette noe mer mel. Del deigen i to, trykk hver del ut til ca. 2cm tykkelse, pakk de inn i plast og legg de i kjøleskapet minst 1 time, gjerne natten over.
Sett på ovnen når du tar deigen ut for kjevling. Mel benkeplaten og kjevle ut deigen til ca. 0.5cm tykkelse. Trykk ut former og legg de på bakeplate dekket med bakepapir. Legg bakeplaten i kjøleskapet en 20 minutters tid, strø på litt strø sukker og sett den i ovnen. Kakene bakes i ca. 10 min. – hold øye med de, de må ikke bli for stekt (for brune rundt kantene). La de avkjøle på rist. Oppbevares i kakeboks hvis du ikke har et ivrig testpanel. Lager ca. 60 småkaker.

Kommentarer

 • Reply ina 29. september 2010

  @nina – ja de ble veldig gode….
  @wilhelmine – 4 og 5. desember på DogA – skrev et innlegg om det 23.september – der kan du lese mer… Da sees vi kanskje!

 • Reply WILHELMINES 29. september 2010

  De ser jo gode ut, hvor er det designer julemarkedet skal finne sted og når, dit har jeg veldig lyst til å dra. ha en fin blogguke.

 • Reply ninabakke 29. september 2010

  De så veldig gode ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »