Kylling, polenta og sopp – 30 minutters middag!

En herlig rask høst middag dette her, gitt! Og er ikke polenta i ditt repertoar enda, så er det verdt å forsøke det nå! Lett å lage og elsket av familiemedlemmer i alle aldre!
Du trenger til 4 personer
4 kyllingbryst
olivenolje
400g sopp, renset og skjært i skiver
4 hvitløksfedd, skrellt og skjært i to
provensalsk krydder (kan sløyfes)
polenta mel
melk, vann, smør
salt og pepper
Skyll og tørk kyllingfiletene. Ha litt salt og pepper på. Varm en stekepanne, ha i litt olivenolje og stek filetene på høyvarme slik at de får litt farge – 2-3 minutter på hver side. Stek gjerne to og to ellers blir stekepannen litt for overfyllt og dermed kald. Legg filetene over på en tallerken når de er ferdige (de skal ikke være gjennomstekt). Hell på litt mer olivenolje og ha opp i sopp og hvitløk. Stek, rør av og til, til soppen er myk (ca. 5 minutter). Har du noe hvitvin kan du helle på litt nå og la det steke videre til vinen er fordampet. Hell på kraften og 1 ts provensalsk krydder og la det koke opp. Legg kyllingfileten tilbake i stekepannen sammen med sopp og kraften. La det hele koke videre, gjerne delvis under lokk, til kyllingen er gjennomstekt (ca. 15 minutter). Snu gjerne kyllingen halvveis i koketiden. Smak til med salt og pepper.
Imens tar du fatt i polentaen. Les kokeanvisninger på pakken. Du ønsker det man kaller en myk polenta, og som regel betyr det 4 ganger så mye væske som polentamel. Kok opp nødvendig mengde væske (3/4 vann, 1/4 melk). Tilsett polenta melet mens du rører (gjerne med visp). La det koke opp – det vil tykkne. Ha opp i en god klatt med smør, rør til det er smeltet. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer væske hvis den blir for tykk. Server med en gang sammen med kyllingen, sopp og kraft.

Kommentarer

 • Reply Maria Mathisen 11. mars 2015

  Jeg syns dett emed poelnta er forvirrende. Er det både gryn og mel? På bildet ditt ser polentaen hvit ut, mens jeg syns å huske å ha laget en veldig gul polentapudding? Hva er semulegryn til sammenligning?

  • Reply Ina Johnsen 12. mars 2015

   Hei Maria
   Polenta er malt mais og finnes i både grovmalte og finmalte utgaver, gulere og mindre gulere varianter.
   Semulegryn er kjernen i hvetekornet, også malt.
   To forskjellige ting altså 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »