Muskat gresskar suppe – eller butternut squash suppe

Jeg er forvirret – på engelsk heter denne formidable frukten (ja, det er visst en frukt, ikke grønnsak) butternut squash.  På norsk kalles det en muskat gresskar. Hva er det – en squash eller et gresskar?Kjøttet er gresskar lignende i farge og er søt og fyldig i smak. Litt blanding av søt potet og gresskar kanskje…. Perfekt for en høst suppe i all tilfeller!
Du trenger ( for 4 personer)
en middels stor muskat gresskar
en middels stor løk, finhakket
4 fedd hvitløk
1 ss spisskumin
1/4 ts chillipulver
1 boks Stange kylling kraft – eller lignende
oliven olje og en klatt smør
vann
rømme
vårrløk
Ovn temp. 200C
Del gresskaren i to på langs. Fjern frø og tilhørende innmat. Legg de, skjært side ned, i en lett oljet bakeform. Ha opp i hvitløksfedd (uskrellt). Prikk huden med en gaffel noen ganger og sett inn i varm ovn ca. 45 minutter. Kjøttet skal være mykt (som en kokt potet) når den er ferdig.
Når du nærmer deg slutten av baketiden kan du begynne å steke løken. Ha 1 ss olivenolje og en klatt smør opp i en tykkbunnet gryte. Ha løken oppi og stek ved svak varme til de er nesten gjennomsiktige og myke. Ha krydder oppi og la det steke sammen. Hell opp i kraft alt. buljong. Skrell gresskaren (huden kan lett draes av i store flak) og ha kjøttet opp i suppen. Press ut hvitløksmassen og ha det opp i suppen.  Hell litt vann opp i bakeformen og skrap ut siste restene av gresskaren. Mos gresskaren til mindre biter med sleiv. Ha suppen i en food processor eller blender ( dette må  gjøres i flere omganger) og kjør til du har en fin og jevn suppe. Hell over i en ren gryte. Er suppen for tykk tilsetter du mer kraft alt. buljong. Smak til med salt og pepper.
Hell suppen i skåler, ha en skje rømme opp i suppen hvis du ønsker og pynt  med vårløk. Server med brød.

Kommentarer

 • Reply ina 6. november 2010

  Hei Julie! Jeg kjøper de på innvandrerbutikken..:)) Men har også til tider sett de i større ICA og MENY butikker. Har de det ikke i butikken din, foreslår jeg at du spør etter de – kan hende de vil da ta de inn.

  Lykke til!

  ina

 • Reply Julie 6. november 2010

  Hei! Jeg lurte på hvor man får kjøpt butternut squash? Jeg smakte sånn suppe i Afrika og den var supergod.

 • Reply ina 6. oktober 2010

  @Tone
  ja, det var tilfeldig! Butternut squash i risotto er bare digg! Der jeg kjøpte squashen så kalte de det for noe festlig – flaske squash eller noe sånt noe. Stemmer for at vi finner et nytt norsk navn for butternut squash!!

  @Lars
  Tusen takk! Kapret siste rest av dagslyset for å ta bilde av squashen…. Mindre dagslys igjen når suppa var ferdig… Håper det smaker!

 • Reply Lars 6. oktober 2010

  Dette så seriøst godt ut. Veldig fint bilde av butternut squashen 😉
  Denne suppa skal jeg lage!
  God høstkveld til deg – Lars (spiser, drikker & synser)

 • Reply Tone 6. oktober 2010

  Så festlig, jeg har akkurat blogget om risotto med butternut squash og lurte også lenge på hva jeg skulle kalle butternut squash i oppskriften siden det jo føles rart å bruke det engelske navnet, mens det norske er helt ukjent.
  Suppa di ser deilig ut, skal testet!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »