Sitron bakt laks med erte/basilikum mos – gjort på en halv time!

På tide med litt middagsmat her på bloggen etter bursdagsfest med karamelisert popcorn og sjokokake… Godt med fisk på en mandag – og laks og ertestuing er en uslåelig kombinasjon. Laksen steker du i langpanne i ovnen med sitron/hvitløk marinade sammen med noen cherry tomater. Mens dette står i ovnen lager du ertemos. Pass på å ikke kok ertene for lenge – de må beholde sin intense grønnfarge.
du trenger til 4 personer
4 porsjoner laks
1 sitron – finriv skallet og saft sitronen
2 hvitløks fedd, presset
oliven olje
cherry tomater – er du glad i de tar du mange, er du ikke, tar du mindre…
1 pakke frosne selskapserter
em liten bunt basilikum, med stilker
kylling eller grønnsakskraft (eller buljong)
Ovn temp 200C
Bland litt olivenolje med sitronskallet og 1 hvitløksfedd og bruk halvparten til å pensle på laksen. La det stå og marinere en 5 minutters tid. Legg tomatene i en ovnspanne og hell resten av olje blandingen på. Surr det rundt slik at tomatene er dekket med oljen. Ha laksen i samme panne og legg det i ovnen. Stek til ferdig – gjerne bitte litt rosa i midten. 10-15min avhengig av størrelsen på laksen.
Ha kraften i en gryte. Kok det opp sammen med resten av hvitløken. Hell i frosne erter og basilikum (med stilker) og la det koke er 5 minutters tid. Ha alt i en food  processor eller blender og bland til du har en grov mos. Smak til med salt og pepper.
Server laks, tomater og ertemos sammen – en sunn middag full av vitaminer og farge!

Kommentarer

 • Reply Maren og jacob 26. september 2011

  Det ser godt ut! Jeg har noen spørsmål til oppskrfiten: hva skal jeg gjøre med saften fra sitronen? Hvor mye væske/kraft skal det være i erteblandingen? For å få kokt opp ertene må man ha noen desiliter vann, heller du av noe av væsken før du moser?

 • Reply ina 20. oktober 2010

  Mmmm ja, sitron «marinaden» er super til laks, men også til annen fisk. Det samme gjelder ertemos – den kan brukes til så mangt….)

 • Reply swimzy 19. oktober 2010

  Åhh dette ser rett å lekkert ut:)
  Jeg elsker laks og syntes det er spennendes å prøve ut nye oppskrifter med laks, så denne skal absolutt prøves ut:)

  takk for tips!
  mvh siv anita

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »