Vegetar burrito

En vegetar burrito er en kjekk ting vet du. Av og til synes jeg det er greit å ikke spise kjøtt – gi magen en pause.
En burrito er i prinsipp en tortilla fyllt med litt av hvert. Bønner, salat, mais, ris, ost og evt. kjøtt eller kylling er gjengangere. I motsetning til en fajita, som du fyller ved bordet er burritos ferdig fyllt og egner seg veldig godt til lage på forhånd, pakke inn og varme opp etter behov. På mandager er kjøleskapet ganske tomt og da er det også greit å kunne lage middag av ingredienser som du kanskje alltid har i skapet.
Du trenger
tortillas – gjerne grove
bønner – jeg brukte svarte og røde bønner
1 boks cherrytomater
1 boks mais
1 løk
1 paprika
 ris – gjerne brunt
1 chilli
ost (bruk gjerne opp restene)
2 hvitløksfedd
spisskumin
Mengder lar jeg deg bestemme litt, alt ettersom hvor mange burritos du vil lage. Jeg lagde noen ekstra og sendte de med barna som matpakke på skolen…. De kan også fryses.
Skyll risen og kok det opp ihht pakkens anvisning (eller på slumpen som jeg pleier å gjøre). Hakk løk og hvitløk. Stek de i litt olivenolje til de er møre på mellomsterk varme (de skal ikke brunes). Ha opp i finhakket chilli (smak chilli´en for å bestemme hvor sterk den er og ha enten med eller uten frø) og en ts spisskumin.Rør og la krydderet steke litt. Hell vannet av bønnene og tilsett bønnene til løkblandingen. Tilsett tomater og la det hele koke til det har tykknet. Smak til med salt og pepper. Mens bønner koker kan du skjære paprika i biter, raspe osten og hvis du vil, lag litt salsa fresca som du kan ha som tilbehør.
Varm opp tortillas litt i ovnen slik at de blir mykere. På midten ev tortilla´en legger du 1ss med ris, 2 -3 ss med bønner og strør på paprika, mais og ost. Brett to sider inn mot midten og rull sammen fra den andre siden slik at du får en pakke.
Pakk burritoen i bakepapir (eller folie). De kan enten varmes med en gang (10.min på 200C) eller spares på til de skal spises. Skal du ikke spise de samme dagen du har laget de, la de avkjøle og oppbevarer de deretter i frysen. Skriv på pakken hva du har laget, slik at du slipper å lure hva som er opp i.
Server gjerne med salsa fresca – eller sånn som her med noen oppskårne tomater, coriander blader og litt avokado. Smaker godt til lunsj og middag!

Kommentarer

 • Reply Synne 5. mars 2014

  Hei hei! Er det ferske cherrytomater du mener, eller hermetiske? 🙂

  • Reply Ina Johnsen 6. mars 2014

   Hermetiske 🙂

 • Reply ina 26. oktober 2010

  Ja, virkelig lurt å lage litt flere og legge i frysen for de dagene man ikke rekker å lage middag eller når noen i huset har lyst på varm kveldsmat…eller lunsj! :))

 • Reply sunnmiddag 26. oktober 2010

  For en kjempefin ide å pakke dem i matpapir og fryse! Og det så jo knallgodt ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »