Mild curry suppe med fisk, eller curry fiskesuppe…

Vi er enige her i huset at vi skal prøve å spise mer fisk. Og mer grønnsaker. Og mer frukt….
Men, tilbake til fisk. Jeg hadde i grunnen lyst å lage en curry med torsk. Men det ble istedet en fiskesuppe med mye grønnsaker og en mild curry smak. Barna skulle også spise suppen, men vi var i ettertid enige om at det kunne vært enda mer spicy. For å lage det enkelt har jeg brukt en ferdig curry paste – dette får du kjøpt i de fleste innvandrer butikker.
du trenger for 6 personer
2 torske fileter – fjern evt. ben, skjær i biter
1 pakke babymais, skjært i biter
1 pakke mangetout, skjært på langs i strimler
1 grønn squash, skjært i biter
1 rød paprika, skjært i biter
1 løk, skjært i biter
2 fedd hvitløk, skjært i tynne skiver
2 boks kokosmelk
1 ss currypaste
soyaolje
en god håndfull bønnespirer
salt
coriander til pynt
nå har jeg skrevet at det meste skal skjæres i biter – ikke skjær de for smått – se bilde…
Varm opp en stor gryte – gjerne en wok hvis du har. Ha opp i litt olje. Ha opp i 1 ss curry paste (mengde curry paste må du nesten regulere selv alt ettersom hvor hot du ønsker det), rør og la det steke litt. Hå opp i løken og la det steke noen minutter. Ha så opp i hvitløken. Fortsett å stek i 1-2 minutter.
Ha opp i paprika og squash. Rør og stek videre et par minutter. Hell i begge boksene med kokosmelk.  Fyll en tom boks kokosmelk med vann og hell det opp i. La det hele koke opp og slå ned varmen slik at suppen såvidt koker. Før du fortsetter, være klar over at suppen blir nå ferdig om 10 minutter – ha alt klart (rope på barn, dekke på bordet, osv.:) Smak suppen til med salt. Ha opp i mangetout og babymais, la det koke 2-3 minutter. Ha opp i fisk og bland det forsiktig ned i suppen. La det trekke 3-5 minutter. Tilslutt har du opp i en neve med bønnespirer. Smak til med salt igjen hvis nødvendig. Hell suppen forsiktig i suppeskåler, pynt med korianderblader og server.
Suppen kan selvfølgelig lages med annen fast fisk eller skalldyr og med mer eller mindre grønnsaker.  Du kunne også ha litt ris eller ris-/eggnudler i bunnen av suppe skålen og helle suppen over.

Kommentarer

  • Reply ina 27. oktober 2010

    Hei Hanne! Mangetout er sukkererter 🙂

  • Reply Hanne 27. oktober 2010

    Heia. Dette så nydelig ut og skal prøves! Jeg lurer bare på hva mangetout er?

  • Reply ina 27. oktober 2010

    Det er bra – godt at det er flere som tenker fisk og grønnsaker…..:))

  • Reply slowfoodfastfood.blogg.no 26. oktober 2010

    Det er blitt en god vane åsjekke ut dagens gode rett på bloggen din 🙂 Bra prinsipp med fisk og grønnsaker – fulgte samme tanke selv i dag

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »