Søndagsmiddag på en onsdag

Ja, hvorfor ikke. Skikkelig d…vær ute og for en gangs skyld så har ingen av oss planer, avtaler eller trening slik at vi faktisk har tid til å sette oss ned og spise sammen – slik vi gjør på søndager. Og da passer det selvsagt med biff og ovnsbakte poteter og dampede bønner – mangler bare vinen…  Ok, det er en noe forenklet søndagsmiddag, det er tross alt en ukedag og jeg har ikke allverdens tid. Jeg lover, dette er gjort i en fei!
du trenger
entrecôte skiver eller annet kjøtt
poteter, vasket, skjært på langs (prøv å få ca. lik størrelse på potetene)
sjalott løk, skrellt, delt i to hvis de er store
hvitløksbåter
grønne bønner
sironsaft
smør
oliven olje
salt, pepperLegg poteter, sjalottløk og hvitløk i en ovnsfast form. Hell over litt olivenolje og rist slik at alt har fått litt olje på seg. Sett i ovnen og stek 35 – 40 minutter.

15 minutter før potetene er ferdige kan du begynne å steke kjøttet. Gni kjøttet lett inn med litt olivenolje og ha på pepper. La stekepannen bli så varm at det ryker av den og legg på kjøttet. La det steke ca.5 minutter på hver side (ikke rør kjøttet mens det steker). Steketiden må du reglere litt selv ettersom hvordan du liker kjøttet ditt og hvor stort det er. Når kjøttet er ferdig stekt, legger du det over på en tallerken, dekker med folie og lar det hvile til alt annet er klart.

Dampkok bønnene i 7 minutter. Ta ut bønnene og hell av vannet. Ha en god klatt smør i gryten og saften fra en sitron. Hell bønnene tilbake i gryten og rør rundt.

Server bønner, poteter og kjøtt sammen, gjerne på et fat. Og husk å klemme ut den deilige hvitløken!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »