Nostalgi

Jeg så Waitress i helgen – den gikk på en eller annen canal på TV.  Jeg anbefaler å se den hvis du ikke har gjort det enda og liker romantikk ispedd med pai baking. Jeg elsker filmen og særlig navnene hun gir  sine pai kreasjoner : «Kick in the pants pie», «Baby´s screamng in the middle of the night and ruining my life pie», «I can´t have no affair because its wrong and I don´t want Earl to kill me pie»….bare for å nevne noen. 
Filmen fikk meg til å tenke på alle de fornøyelige filmene jeg har sett som er mat relatert. «Big night» for  eksempel  med en fantastisk Stanley Tucci, eller Peter Greenways «The cook, the thief, his wife and her lover«. Og selvsagt «Julie & Julia» som var vel verdt å se om bare for å se Meryl Streep i slaget ( og Stanley Tucci igjen…).

Men den aller første mat filmen som gjorde inntrykk på meg var nok Babettes gjestebud. En usedvanlig film basert på boken skrevet av Karen Blixen hvor en  kjent fransk chef flykter fra Frankrike og ender opp i en avsides liggende dansk kystby. Det er en sjarmerende men samtidig trist film synes jeg.  Å se mennesker fornekte seg selv glede i de enkleste tingene – god mat for eksempel, er noe som gjør meg trist. Filmen er vel verdt å se hvis du ikke har sett den enda!

Hvilken matfilm har du sett og likt?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »