Plommesyltetøy med kanel

Fortsatt plommer å få kjøpt – vel og merke er de spanske eller italienske! Eller du har kanskje plommer liggende i frysen – deilig saftige norske plommer som ligger der som en minne fra sensommeren…. Da er det på tide å hente de frem! Lag litt syltetøy da vel, og siden vi nærmer oss jul, tilsett litt kanel! Det blir fine julegaver!
Du trenger
1 kg plommer
600g sukker
1/2 ts kanel
Skjær plommene i to, fjern stenene. Er plommene store kan du gjerne skjære de i fire deler.  Ha plommene i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett 100ml vann, sukker og kanel. La det koke opp ved middels svak varme mens du rører av og til. Sukkeret skal være helt oppløst.
Skru opp varmen og la syltetøyet koke hardt til plommene er blitt grøtete og syltetøyet har ønsket konsistens.
Hell syltetøyet over på steriliserte glass og legg på lokk. Hvis du vil gjøre syltetøyet ekstra fint, kan du  tilsette en kanelstang i syltetøyet før du legger på lokk.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »