Salade Niçoise med laks – ta en pause fra brødskiva!

Her har du forslag til en god, sunn lunsj! Ta en pause fra knekkebrødet eller brødskiva og lag deg en «salade niçoise» med laks! Har du noe laks igjen  fra gårsdagens middag er dette gjort i en fei! Alt som trenger å kokes kan kokes i samme gryte og kan til og med gjøres kvelden før. Hold alt romtemperert (bortsett fra laksen da) og bland alt sammen før du skal spise!
du trenger , til 1 person
1 stor saftig tomat
1 håndfull bønner, vasket og renset («topped and tailed»)
1 egg
6 små poteter (amandine for eksempel)
150g laks – kokt eller stekt
vinaigrette
Har du laks til overs fra middagen, bruker du selvfølgelig det. Hvis ikke, stek laksen i gryte, ovn eller på grill til den er fast men gjerne fortsatt litt rosa i midten.
Kok poteter møre. Legg egget opp i kokevannet 10 minutter før potetene er ferdige og hardkok de. Legg en grønnsaksrist over potetene og egget, legg bønnene opp i, sett på lokk og la de dampe 5-7 minutter.
Imens kan du lage vinaigrette. Bland saften av en halv sitron, 1 ts dijon sennep, 100ml olivenolje og en presset hvitløk. Smak til med salt og pepper, evt. mer sitronsfat eller sennep. Vinaigretten skal ha mye smak!
Når grønnsakene er avkjølt (de kan gjerne være litt lunkne) skjærer du de opp i passe biter. Skjær tomaten i biter, og bryt laksen i biter. Legg poteter, tomater, egg, bønner og laks pent på en tallerken (eller matboks). Hell over vinaigrette og kvern litt pepper over. Lager du dette som matpakke, ha vinaigrette i en liten flaske eller plastpose og hell over når du er klar for å spise. Bon appetit!

Kommentarer

 • Reply sommerens salater - Mat På Bordet 23. mai 2018

  […] spiser den både som lunsj og middag og gjerne på samme dag. Lag den uten bacon hvis du ønsker.salad nicoise med laks – ikke tunfisk som den vanligvis tilberedes med. Super salat å servere hvis du har […]

 • Reply ina 6. november 2010

  Takk for det begge to – og god helg!!!

 • Reply Bondekona 6. november 2010

  Hei!
  Vet ikke helt hvordan jeg havnet her inne, men nå blir du ikke kvitt meg..
  Så deilig med en matinspirasjonsblogg!
  Salaten så helt super ut.
  🙂

 • Reply Huset på Planen 5. november 2010

  Så kjempegodt ut. Skal jammen lage til å ha med på jobb i neste uke. Men nå er det heldigvis bare fredag! God helg til deg. Syltetøyet så også fantastisk ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »