Årets pepperkakehus

Skolens julemarked er rett rundt hjørnet og det er på tide å sette i gang med pepperkakehuset. Jeg har laget pepperkakehus til julemarkedet 2 år på rad og det er like populært! Huset stilles ut på julemarkedsdagen og den som vil kan kjøpe lodd til 10kr stykket. Vinner trekkes om ettermidddagen ved julemarkedets slutt. Alltid et blidt barn som bærer den stolt avgåde med et stort gliss rundt munnen 🙂
Huset har jeg tegnet selv og er tilpasset størrelsen til min ovn – større kan den ikke bli. I år skal malene tegnes litt om (litt større overheng på tak, to vinduer i 1.etasje på sidene istedenfor en, osv.) og skjæres ut av stødig plast slik at de kan brukes år etter år.
Å pynte pepperkakehuset synes jeg er den største utfordringen… Skal den holdes helt i hvit som vist over eller skal jeg slå til med litt farge som vist under?
Jeg er nå veldig glad i fargerik mat, men synes at på dette huset så gjør den seg best med litt «streng» pynting, dvs. bare hvit glasur. Hva synes du? Pynt for årets pepperkakehus er nemlig ikke bestemmt enda!

Kommentarer

 • Reply ina 8. november 2010

  Nei å nei, dette blir ikke lett…..

 • Reply swimzy 8. november 2010

  Åhh, syntes begge var knallfine, men kanskje jeg heller mot med litt farger også`? 🙂 stilige var dem ihvertfall begge to 🙂

 • Reply ina 7. november 2010

  Ha, ha, nei det var ikke til noe særlig hjelp :))
  Ha en fin søndag!

 • Reply [kjøkkentjeneste] 7. november 2010

  Jeg synes begge var fine. Vanskelig å velge. Ikke mye hjelp i meg idag.

 • Reply ina 6. november 2010

  Ja, kanskje det. Jeg liker også mønsteret på glasuren på den første best, men enig at det gjør seg med litt farge.

 • Reply Mims 6. november 2010

  Hei, syns det første var utrolig flott pyntet, men likte også fargene på toeren. Kanskje en kombinasjon?

  klem 🙂

 • Reply ina 6. november 2010

  Takk Therese! Nei, jeg sluttet med knekk – var vanskelig å jobbe med og fikk altfor mange brannskader…:))
  Jeg bruker melis og eggehvite glasur og sprøyter det på ved hjelp av sprøytepose med stor munnåpning. Sikrer med knappenåler til det er tørt (tell de når du presser de inn slik at du er sikker på å få alle ut også).
  Lykke til!
  ina

 • Reply Therese 6. november 2010

  Dødsfint Ina!!!! jeg likte det første best, men begge er nydelige! Matkunst! Har du noen gode tips for limingen? Bruker du knekk? Jeg sliter med mye søl og brannskader når jeg dypper delene i knekkblandingen :-S

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »