Blomkålsuppe med et hint av curry

Kuldegrader ute – det er så absolut på sin plass med en deilig varmende suppe. Blomkål suppe med en liten hint av curry er mild og fløyelsmyk. Trøstemat! Godt til både middag og lunsj.
du trenger (for 4 personer med rester for lunsj…)
50 gr smør
1 gul løk, hakket
like mye hakket purre som løk
2 blomkålhoder, grovhakket
1 ts curry
300 ml. grønnsakskraft
600 ml. lett melk
500 ml. yoghurt naturell
salt og pepper
Hakk løk. Hakk purren slik at du har like mengder purre og løk. Vask og rens blomkålen – grov hakk bukketter slik at de blir nogenlunde lik i størrelse. Ha smøret i en kjele og fres løk, purre, blomkål, curry og 1 ts salt på middelsvarme.
Rør. Lag en cartouche – dvs. klipp et stykke matpapir til størrelsen av din gryte og vreng den under vann som en klut slik at den blir fuktig. Legg cartouchen over grønnsakene og sett på lokk.
La det surre på middels svak varme ca. 20 minutter til blomkålen er nesten myk. Kast cartouchen. Ha i grønnsakskraft, melk og yoghurt og kok opp suppen. La det småkoke 30 minutter. Hell så suppen (dette må du gjøre i flere omganger) i en blender og kjør maskinen til suppen er silkemyk…. Hell suppen i en ren gryte. Smak til med salt og pepper. Suppen skal være veldig tykk. Vil du ha den mindre tykk kan du tilsette vann. Husk i såfall å smake til med salt og pepper igjen.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 17. januar 2012

  Jeg anbefaler virkelig bønnesuppen hvis du ikke har prøvd den enda
  http://www.matpaabordet.com/2011/10/svart-bnnesuppe.html
  Det er notert at det er ønske om flere supper – uten kjøtt :))

 • Reply Anonymous 16. januar 2012

  Denne suppen var kjempegod, takk for oppskrift! Jeg bor sammen med en vegetarianer og er selv veldig glad i supper, så jeg legger herved inn et ønske om flere gode supper uten kjøtt!

 • Reply ina 8. november 2010

  Den gikk ned på høykant her hjemme – sammen med litt nybakt brød 🙂

 • Reply swimzy 8. november 2010

  Dette hørtes veldig spennende ut! Hadde tenkt jeg skulle ha blomkålsuppe denne uka, så da skal jeg absolutt prøve ut denne:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »