Gulrot marmelade med kardemomme

Her er marmeladen for deg som liker noe litt utenom det vanlige – gulrot marmelade med kardemomme. Smaker godt på brød men også veldig godt å servere med ost. Og for en fargeklatt!!
Du trenger
500g gulrøtter – gjerne økologiske
finrevet skall av 2 sitroner
saften fra 3 sitroner
finrevet skall og saften av 1 appelsin
1  ss kardemomme frø
500g sukker tilsatt pektin
Skrell og skjær gulrøttene i like store biter. Legg de opp i en gryte, dekk til med vann og la de koke til de er møre ca. 15 minutter alt ettersom hvor store biter du har skjært. Vask sitrus fruktene.Finriv skallet og press ut saften.  Knus hele kardemommer og ta ut frøene.
Når gulrøttene er ferdige heller du av vannet. Hakk gulrøttene fint for hånd eller ha de opp i en food processor (det går fortere :)) Ha gulrøttene, skall, saft og frø i en  ren gryte. Når blandingen er varm tilsetter du sukkeret. Rør til sukkeret har smeltet. La det hele koke opp og la det småkoke en 5 minutters tid. La marmeladen avkjøle i gryta en 10 minutters tid før du heller over på rene steriliserte glass. Sett på lokk. Etter en time eller to kan du gjerne gi hvert glass en liten twist slik at gulrøttene fordeler seg i marmeladen. Oppbevar mørkt og kjølig – og i kjøleskapet etter åpning.

Kommentarer

  • Reply ina 11. november 2010

    Det smaker godt også! 🙂

  • Reply swimzy 11. november 2010

    Åhh, dette ser skikkelig godt ut:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »