Chocolate chip cookies med peanøttsmør

Peanøtt smør blandet med sjokolade er godt – stol på meg! Og i en chocolate chip cookie, mmm….. litt fyldigere, litt saltere, litt nøttete, ja, jeg tror du må bare prøve!
Du trenger
225g romtemperert smør
250g brun sukker
150g sukker
2 store egg
2 ts vanilje ekstrakt
200g peanøttsmør – jeg bruker Skippy – crunchy eller smooth
275g mel
1 ts bakepulver
200g kokesjokolade, grovhakket
ovn temp. 190 C, lager ca. 30 mellomstore cookies
Rør smør og sukker hvit. Ha i egg, et om gangen. Ha i vanilje ekstrakt og peanøttsmør og bland godt. Ha opp i mel og bakepulver og rør kun til det er lett blandet. Ha opp i sjokoladen og rør lett inn i deigen.
Bruk en iskakeskje for å få jevne fine kuler over på bakebrettet som du har dekket med bakepapir. Press deigen litt ned med gaffel. Bak i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune. La de avkjøle litt på bakebrettet før du legger de over på rist. Nå hva synes du – likte du de?

Kommentarer

  • Reply Grete 19. april 2017

    Hei.
    Disse så herlige ut og skal helt sikkert testes ut.
    Lurer bare på åssen de skal oppbevares og hvor lenge de er holdbare.

    • Reply Mat På Bordet 26. april 2017

      Hei Grete
      Det er som med de fleste cookies – de oppbevares best i tett kakeboks. Når det gjelder holdbarhet så er det vanskelig å si. De holder godt lenge egentlig og du lukter raskt om de er blitt harske….

  • Reply marie 31. oktober 2016

    ord delings feil
    men veldig gode cookies<3

  • Reply Mat på Bordet 5. september 2011

    Herlig!

  • Reply Anonymous 5. september 2011

    Salte peanøtter er å anbefale, ja. Bruker en oppskrift svært lik din, men med natron og peanøtter. Brker gjerne billige nøtter fordi de er små og jeg syns det passer best 🙂

  • Reply Mat på Bordet 5. september 2011

    Ja, og så fikk jeg nettopp tips fra en leser at hun hadde saltede peanøtter opp i også….sikkert enda bedre 🙂

  • Reply Synnøve. 5. september 2011

    Sån ja…
    Da må eg på buda for å kjöpe peanuttsmör da…
    Må pröve disse alltså 🙂
    Klems Synnöve.

  • Reply ina 19. februar 2011

    Så bra!!
    Seige choco chip cookies er digg!

  • Reply Anonymous 19. februar 2011

    akkurat laget disse, eneste forskjellen er at jeg brukte natron istedet for bakepulver, sånn at de blir mer seige. veldig veldig gode! Absolutt noe å annbefale til alle!

    Tok 15 minutt å lage også, kjapt og veldig godt

  • Reply VersionMarianne 16. november 2010

    Nå har jeg testet dem, og kan absolutt anbefale.

  • Reply ina 15. november 2010

    Kjeks kjør ja, hvorfor ikke – det høres morsomt ut! Si fra om dere synes cookies´ene var gode!

  • Reply Bondekona 14. november 2010

    Disse skal prøves!
    Kjapt!
    Har oppskrift på sjokoladecookies og peanøttsmørkjeks, men ikke blanding..
    Mmmm…gleder meg..

  • Reply VersionMarianne 14. november 2010

    Jeg er på kjeks-kjøret for tida, så denne tror jeg jammen jeg skal prøve!

  • Reply ina 14. november 2010

    Ja, en chocolate chip cookie kan varieres på mange måter – anbefaler veldig peanøtsmør varianten :))

  • Reply swimzy 14. november 2010

    Åhh, jeg elsker peanøttsmør i cookies, skal absolutt prøve ut denne oppskriften også 🙂

  • Reply [kjøkkentjeneste] 14. november 2010

    Nam! De så fantastiske ut! Minner litt om grunnoppskriften jeg også har brukt. Jeg gleder meg til å «finne på» flere sorter, og denne så jo bare superfristende ut! Jeg elsker salt og søtt.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »