Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter med en dæsj anis – eller julebiscotti som jeg kaller de. Fine farger, mye smak og å så godt til en kopp kaffe eller te en kald vinters kveld . Ja, for det er vel lov å si det er vinter nå som det ligger snø ute og temperaturen ligger på feil side av 0.
Finner du ikke anis eller liker det ikke, kan du sløyfe det. Tåler du ikke nøtter, så sløyf de. Liker du ikke pistasj nøtter derimot, bruk mandler. Men finest og best blir de hvis du følger oppskriften!
Har du aldri laget biscotti før, så vær oppmerksom på at den skal bakes to ganger. Det tar litt tid, men er vel verdt det! Og fordi de er bakt to ganger og er så tørre, så tørre, så kan du oppbevare de lenge. Hvis du klarer det da….
Du trenger
270g hvetemel
1.5 ts bakepulver
165g smør, rom temperert
170g sukker
2 store egg
1 ss finrevet sitronskall
1.5 ts vanilje ekstrakt
1 ts anis frø
250g tørkede tranebær
200g pistasj nøtter (usaltet og uten skall)
ovn temp 180C, lager ca. 30stykk
Rør smør og sukker hvit og luftig. Tilsett egg, 1 om gangen. Ha i sitronskall, vanilje essens og anis frø. Bland. Ha opp i mel og bakepulver og bland det lett sammen. Tilsett tranebær og pistasj. Bland slik at bær og nøtter blir fordelt i deigen. Ha deigen over på melet benkeplate og del den i to. Form den ene deigen som et langt flat brød. Bredden på «brødet» vil gi lengden av biscotti´en. Biscotti som er avbildet er ca. 10cm lange. Deigen vil heve seg noe, men ikke mye. Gjør det samme med andre halvpart av deigen – pass på at de er nogenlunde lik i størrelse da de får lik baketid. Ha «brødene» over på et bakebrett dekket med bakepapir. Legg i forvarmet ovn og bak i 25 minutter circa. Biscotti «brødene» skal da ha fått litt farge og være faste å ta på.
Ta de ut av ovnen og la de avkjøle på en rist ca. 15 minutter eller til de er såpass avkjølte at du kan håndtere de med bare hender. Ta det ene biscotti «brødet» og sett det på en fjøl. Bruk en brødkniv for å skjære skiver, ca. 1.5cm tykke. Biscottien er ganske sprø, hold den godt mens du skjærer. Legg skivene med kutt siden ned på et bakebrett. Når bakebrettet er fyllt, setter du den i ovnen igjen. La biscottien bake 5-7 minutter på hver side (ja, du må ta ut brettet og snu de :)) til de er gylden brune og tørre. La de avkjøle på rist. Legg de i kakeboksene når de er helt avkjølt eller pakke de inn i cellofan og gi de bort som gaver! Veldig populære gaver!!

Kommentarer

 • Reply Kasiopeiia 6. desember 2013

  Jeg forsøkte meg på disse i dag, og det lukter så godt på kjøkkenet! Men, de faller fra hverandre, og blir mye tørre smuler og lite biscotti, dessverre. Hva gjør jeg feil?

 • Reply Mat på Bordet 19. desember 2012

  Hei Bjørg! Nå har jeg ikke laget disse siden i fjor men jeg minnes også at de er noe tørre. Skjær de i skiver mens de fortsatt er varme og bruk en god skarp kniv. Å kutte noe ned på melet er også en løsning 🙂

 • Reply Anonymous 18. desember 2012

  ongadyn85Hei Ina
  Jeg laget disse på søndag,de ble veldig gode ,men vanskelig å skjære opp pga at de smulet veldig/var løse.Jeg holdt igjen på melet.
  Bjørg

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »