Sjokoladebiscotti med pistasjnøtter

Er det ikke sånn at når man har sagt A så ma man si B…. vel, det gjelder kanskje også for oppskrifter. Nå som jeg har skrevet om biscotti med tranebær og pistasjnøtter, se gårsdagens innlegg, så «må» jeg vel også dele oppskriften for  sjokolade biscotti, også med pistasjnøtter. Begge oppskriftene er forøvrig basert på oppskrifter hentet fra Martha Stewart.
I helgen ble det laget store mengder pepperkakedeig for skolens julemarked. 5 kyndige par hender og to kjøkkenmaskiner jobbet trofast hele ettermiddagen. Og når vi begynnte å se at vi nærmet oss målet for pepperkakedeig produksjonen (20 kilo), begynnte vi å lage biscotti. Først tranbær og pistasj biscotti, og så som prikken over i´en,  sjokolade biscotti. Nå hadde vi oohet og aaahet over tranebær biscottien men når det først begynnte å dufte fra sjokolade biscottien, ja, da var alt annet glemt. Kan du tenke deg noe bedre? Dyp brune biscotti spekket med lyse grønne pistasj nøtter og store biter sjokolade? Å jada, jeg fikk beskjed om å legge ut oppskriften så fort som bare det! Og nå har jeg drøyd det i det lengste ved å vente i 3 dager før jeg kommer med den….sorry! 🙂
du trenger
165g smør, rom temperert
225g sukker
2 store egg
220g hvetemel
60g kakao
1 ts bakepulver
200g kokesjokolade, grovhakket
150g pistasjnøtter, usaltet, uten skall
Ovn temp. 180C, lager ca. 30 biscotti
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett et egg om gangen og rør. Ha opp i mel, kakao og bakepulver og rør til det er blandet. Deigen skal være stiv. Er den ikke det, tilsett litt mer mel. Ha opp i sjokoladebiter og pistasjnøtter og rør til de er jevnt fordelt i deigen.
Legg deigen ut på en melet benk. Del den i to. Form begge deigene til lange flate «brød». Bredden på «brødene» vil til slutt bli lengden av biscottiene. De som er avbildet er ca. 10cm lange. Legg begge «brødene» på et bakebrett dekket med bakepapir og sett i forvarmet ovn. Bak i ca. 20 minutter til de ser tørre ut. Ta ut «brødene» og la de avkjøle på rist en 10-15 minutters tid eller til de er såpass avkjølt at du kan håndtere de med bare hender.
Legg biscotti «brødet» på et skjærebrett og skjær i ca. 1.5cm tykke skiver med brødkniv. Legg skivene med kutt siden ned på et bakebrett. Legg de tilbake i ovnen og bak videre til de er gjennomstekte og tørre, 5-7 minutter på hver side – ja, du må ta de ut for å snu de 🙂
Oppevar i kakeboks, spis med det samme eller pakk de inn som små gaver til venner og kjente!

Kommentarer

  • Reply ina 21. desember 2010

    Ja, det går fint å blande for hånd, men det blir tungt…
    Deigen blir ganske tett og tung – håper du har sterke armer 🙂 Lykke til!

  • Reply Petrine 21. desember 2010

    Dette var en oppskrift jeg likte! Kan man røre sammen for hånd, eller må man bruke mikser? Har ikke noen god mikser for øyeblikket. :/

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »