Fingermat – mini pizza

 

Har du noen gang blitt bedt om å ta med deg noe fingermat til et selskap? Eller kanskje du skal ha et lite selskap selv og vil gjerne servere noe før maten. Du vet, noe smått som går godt til et glass vin eller en drink. Hva med mini pizza? Raffinerte munnfull med rødløk, timian og gruyère for eksempel.
Du trenger
pizzadeig – selvlaget
gruyère ost (ca 100 gr for 70 mini pizzaer), revet fint
små ny poteter eller amandine poteter
1 rød løk
artisjokk hjerter i olje
fersk timian, rosmarin og oregano
crema di carciofi – artisjokk krem
god oliven olje
grov salt og nykvernet pepper
ovn temp 200 C
Rull ut deigen på benk. Legg deigen over på bakebrettet dekket med bakepapir og press ut rundinger ca. 5 cm i diam.
Mini pizza med potet og rosmarin
Skjær potetene i halv cm tykke skiver, ha de opp i kokende vann og kok 5 minutter. Ta de ut av vannet og la de avkjøle. Smør litt artisjokk krem på hver deig runde. Strø på litt gruyère ost, legg på en liten kvist med rosmarin. Legg en potet skive på toppen. Hell litt oliven olje på poteten, strø på litt salt og kvern litt pepper over. Stek i forvarmet ovn i ca. 10 minutter.
Mini pizza med løk og timian
Del løken i fire båter og skjær skiver av båtene. Smør litt artisjokk krem på hver deig runde, strø på med litt gruyère ost. Legg litt løk på osten, press det lett ned og legg en liten timian kvist på løken. Strø litt salt og kvern litt pepper over. Stek i forvarmet ovn i 10 minutter.
Mini pizza med artisjokk hjerte og oregano
Ta artisjokk hjertene ut av oljen og la de renne litt av. Skjær de i tre eller fire alt ettersom hvor store de er. Strø litt gruyère ost på deig runden. Legg artisjokk hjertet på toppen og strø over med litt oregano (gjerne fersk, men jeg hadde bare tørt for hånden). Strø på litt grov salt, kvern litt pepper over og stek i forvarmet ovn i 10 minutter.
Pizzaene kan spises varme eller halv lunkne. Skal du ikke spise de med det samme kan de legges i ovnen igjen en 5 minutters tid før du skal servere de. De kan også oppbevares i frysen til du trenger de. La de tine og varm de så opp i ovnen.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 18. september 2011

  Takk i like måte Line – veldig hyggelig å hilse på deg!

 • Reply Line 18. september 2011

  Såg knallgodt ut, Ina…og kjempesmart ide med pizza som fingermat!! Takk for sist, forresten…veldig koseleg:o)

 • Reply ina 11. februar 2011

  Lykke til! Sist jeg lagde, lagde jeg ekstra. La de i frysen (ferdigstekt) og kunne ta de ut og varme de opp ved behov…..veldig kjekt! 🙂

 • Reply Anonymous 11. februar 2011

  Tusen takk for svar. Disse skal jeg lage i morra. Gleder meg:)

 • Reply ina 10. februar 2011

  Jeg kjøper det i min lokale innvandrer butikk, men det er også å få i større ICA butikker.

 • Reply Anonymous 10. februar 2011

  Mmmmmm, herlig mat du har her:)
  Hvor får jeg kjøpt denne artiskokk-kremen?
  Takker for svar.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »