Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Lei av taco? Lag tortilla suppe

Tortilla suppe er en tex-mex suppe med samme prinsipper som taco. Du har en base – i dette tilfellet kyllingsuppe – og tilsetter det du vil av tilbehør – avokado, tortilla chips, lime, koriander, gresskarkjerner, vårløk, chilli, osv. Mao et måltid alle kan like, for man bestemmer mye av innholdet selv. Suppen egner seg godt som en varm lunsj, som en forrett eller som hovedmåltid – kanskje med noen ost quesadilla´s som tilbehør.
Du trenger for 4 personer
1.5l. kylling kraft
2 store kylling lår
1 rød chilli
3 store tomater
1 fedd hvitløk
salt
tilbehør:
mais tortillas
1 avokado, skrellt og skjært i båter
koriander blader
lime, skjært i tynne skiver
gresskarkjerner
vårløk, skjært i tynne skiver eller strimler
Ha kraften i en gryte. Skjær chilli´en i store biter (fjern frø hvis du ikke vil ha det altfor sterkt) og legg i kraften. Ta av skinnet fra kyllinglårene og kok  lårene opp i kyllingkraften. La det småkoke til kyllingen er ferdig, ca.15min.
Ta ut kylllingen og legg de i en skål for å avkjøle. Ta chilli bitene ut av kraften.
Skjær tomater i to, legg de kutt siden ned i en ildfast form. Pakk hvitløksbåten i litt folie med bitte litte granne olje. Sett i ovnen (200 C) og stek til de er myke og gjerne litt svarte på toppen.
Press ut hvitløksfedden og ha den og tomatene i en food processor sammen med litt kraft. Kjør til blandet. Hell tomat blandingen over i kraften gjennom en sil. Kok opp kraften og skum av godt. Smak til med salt.
Riv kyllingkjøttet av lårene og riv i mindre biter. Legg i suppen. Ikke la suppen koke, men hold den varm.
Forebered tilbehøret. Ta ut et par mais tortillas. Børst de med olje tilsatt noe salt. Skjær tortilla´en i to og skjær den så i strimler fra kort siden. Legg de på bakepapir på et bakkebrett og sett i ovnen (200 C). Stek til de begynner å få farge – 5-10 min. Ta de ut og la de avkjøle.
Server suppen med tilbehøret. Suppen med kylling legges i skåler og man forsyner seg med tilbehør.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »