Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Tex-mex måltid – lag det selv – enkelt og greit!

Jeg trodde de fleste nordmenn spiste pizza på fredag. Nå har jeg fått høre noe annet – det skal visst være tacos! Yeah! Jeg elsker tex-mex mat og bytter gjerne ut fredags pizza´en med noe annet – men ikke hver fredag – jeg må tross alt også ha pizza!
Men når jeg skriver tex-mex (og pizza for den saks skyld) så mener jeg ikke det du får kjøpt på glass, pose og boks (eller grandiosa) men selvsagt hjemmelagd. Det fine med tex-mex er at det kan tilberedes raskt og enkelt. Det triste med tex-mex mat er at det du får kjøpt av ferdig tex-mex varer i din nær butikk er så langt fra så godt som når du lager det selv.
Ta guacomole for eksempel. Noen gang lest hva den boksen inneholder? Ikke mye avokado kan jeg fortelle deg. Våg å lage guacomole selv da vel! Modne avokado kan du kjøpe i butikken, skjær frukten i to (den har en stor sten i midten) ta ut kjøttet med en skje, legg det i en skål og bland det sammen med hakket koriander, litt hvitløk, kanskje noen tomater og noe koriander. Tilsett litt limesaft, smak til med salt og pepper og dekk det med plast til du trenger det.  Legg plasten direkte på guacomolen så blir den ikke brun. Guacomole kan selvsagt lages på mange måter – hos Kjøkkentjeneste for eksempel finner du en variant uten tomater.
Og hva med en tomat salsa, eller salsa fresca som det heter  – super enkelt å lage selv! Hakk noen tomater, tilsett hakket løk, koriander, litt lime saft, hakket chilli, litt olje – bland, la det stå frem til du skal bruke det slik at smakene kan utvikle seg.
Lyst å blande litt frukt (og farge) i middagsmaten, lag en ananas salsa!
Og refried beans! Det må du bare ha! Har du ikke smakt «hjemmelagd» ta deg litt tid for å lage det selv. Igjen, veldig enkelt. Stek litt løk og hvitløk i en gryte, tilsett krydder, tomater og bønner og la det putre. Mos det lett sammen – ta dah – du har laget refried beans! Du har kanskje allerede lagt merke til den på bloggen min – det er min absolut favoritt tex-mex tilbehør.
Så nå har vi guacomole, salsa og refried beans. Du kunne selvsagt lage litt meksikansk ris i tillegg, flere varianter av salsa, steke noe kjøtt, kylling eller fisk, godt krydret med spisscumin, hviløk og chilli – kanskje til og med marinert i litt øl på forhånd – ja da er du på god vei til å lage et tex-mex herremåltid. Ja, og hvorfor ikke lage dine egne tortillas i tillegg. Pepperkverna har akkurat lagt ut en oppskrift på enkle tortillas og på barnemat finner du en oppskrift på bygg tortilla´s.
Å har jeg nevnt taco krydder? Les denne artikkelen fra Trines mektige matblogg hvor hun skriver blant annet om taco krydder. Lag din egen taco krydder – eller gå til innkjøp av spisskumin og bruk chilli og hvitløk og gjerne litt oregano mens du tilbereder.
Men, du trenger heller ikke lage alt på en gang. Bestemm deg for hva du har lyst på – kanskje noen tortillas med litt godt kjøtt og stekte grønnsaker med guacomole som tilbehør. Eller kanskje noe har lyst på salat istedet for fajitas eller tacos – bruk de samme ingrediensene og lag en meksikansk salat i stedet.På Trines mektige matblogg finner du en oppskrift på kyllingtaco med bønner og gulrot. Her på mat på bordet finner du oppskrifter på vegetar burrito, fajitas i en fei og reker med salsa fresca.

Prøv noe nytt til helgen og gjør din tex-mex middag næringsrik ved å lage så mye som mulig selv. Sløyf ferdigmaten og se om ikke du også synes at tex-mex måltdet ble fantastisk mye bedre!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »