Sjokoladepeppermynte saus

Med tanke på at det er hyggelig å lage ting til jul for å kunne gi bort, har jeg holdt spesiellt utkikk etter oppskrifter som ville kunne appellere til mange forskjellige slags «folk», ikke være for krevende å lage men samtidig være noe litt nytt. Valget fallt da fort på peppermint hot fudge – oppskriften fant jeg hos the naptime chef såkallt fordi kun kokkelerer mens hennes barn har «naptime» 🙂
Oppskriften holder det det lover – den er rask og enkel å lage, og smaker himmelsk. Ønsker du ikke å ha peppermynte smak på sausen erstatter du mynte essens med vanilje essens. Oppskriften gir også en ganske tykk flytende saus – den skal varmes opp igjen før bruk. Er den fortsatt for tykk sper du den ut med noe fløte eller melk. Peppermynte sjokolademelk er dessuten også veldig godt og et alternativ til vanlig kakao!
du trenger
250 g kakao
300g sukker
220 g brun sukker
500 ml kremfløte
225 g smør
ca. 2 ts peppermynte olje
Ha alt unntatt peppermynte olje i en gryte eller varmefast skål som du setter over vannbad. Vannbadet skal koke jevnt. Rør til smøret har smeltet og sausen er glatt og blank. La sausen koke ett minutt for så å la det avkjøle en fem minutters tid. Ha i peppermynte olje, litt om gangen. Smak sausen for å få riktig peppermynte styrke. Hell på glass og lag en fin etikett eller til/fra lapp. Kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Husk å varm opp sausen før bruk og evt tynne ut med kremfløte eller melk hvis nødvendig. Veldig, veldig godt på vaniljeis, med marengs, å dyppe frukt i , ja, mulighetene er endeløse….

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 1. november 2011

  Oi, her husker jeg virkelig ikke hvor mye det ble av oppskriften. Må tydeligvis bli bedre til å notere….

  Ved å ta en titt på ingrediensmengden vil jeg tippe at det gir ca. 1.5l sjokoladesaus.

 • Reply Stine 1. november 2011

  Hei 🙂 Dette er av mine planer for hjemmelagede julegaver i år 🙂 Ser superfristende ut 🙂 Undrer derfor på hvor mye sluttprodukt blir det av oppskriften? 🙂

  På forhånd takk.

  Stine

 • Reply ina 13. desember 2010

  Hei Siri!
  Ja, sausen er bare å anbefale! Du har rett at den ikke holder så altfor lenge – ca. 2 uker i kjøleskapet. Men så er det fort gjort å lage mer.
  På etikettene har jeg skrevet litt om hvordan sausen kan brukes, hva det inneholder og holdbarhet – akkurat disse ble solgt på julemarkedet, så da er det greit å vite hva man kjøper. Jeg skriver stort sett det samme på alt jeg lager på glass – jeg gir bort masse som gaver og da er det kjekt for mottaker å ha litt info….

 • Reply ina 13. desember 2010

  Hei Maren! Ja, jeg merker at det er flere lesere der ute nå som det nærmer seg jul :))
  Glassene kjøper jeg her http://www.nordicpack.no/, men da må du kjøpe litt mengder.
  Har ellers sett glass på Jernia, Ikea, små interiør butikker som selger «shabby» ting……osv.

 • Reply Anonymous 11. desember 2010

  Hei!
  Takk for en veldig inspirerende blogg, spesielt frem mot jul.
  Hvor får du tar i de fine glassene med lokk? Synes det er veldig vanskelig å finne glass.

  Maren

 • Reply Anonymous 10. desember 2010

  hei!

  Denne sausen såg fantastisk ut!
  Eg lurte på kor lenge den holder i kjøleskapet? Kremfløte har jo ikkje så lang holdbarheil.
  kva du skriver på etiketten?
  Dei såg så fine ut.

  ha ein kjekke kveld!

  helsing Siri

 • Reply ina 8. desember 2010

  Hei Kari! Så hyggelig at du følger bloggen med bloglovin!
  Ikke noe dumt spørsmål og jeg skjønner at du blir forvirret, jeg har skrevet både mynte og peppermynte om hverandre i oppskriften…

  Peppermynte og mynte er egentlig to forskjellige planter og har noe annerledes smak. Bruk peppermynte i denne oppskriften – jeg brukte faktisk peppermynteolje – bruk ekstrakt du, men, smak deg forsiktig frem til riktig mengde….

  Lykke til!

  ps. jeg har endret oppskriften slik at det nå bare står peppermynte…:))

 • Reply Kari 8. desember 2010

  Dette så veldig fristende ut!
  Nå spør jeg sikkert veldig dumt, men er mynteekstrakt det samme som peppermynteekstrakt? Jeg kjøpte nemlig peppermynteekstrakt idag.

  Ellers vil jeg bare si at du har en kjempefin blogg. Følger bloggen din via Bloglovin.com og der får jeg med meg hver gang bloggen din blir oppdatert.

  Kari 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »