Bettina's frøbrød – super enkel brød å lage selv!

Jeg nevnte no-knead brødet til en mat glad venninne jeg har. Hun svarte med å finne frem denne oppskriften til meg. Jeg er i grunnen usikker på hvor hun har den fra, jeg fikk i allfall en håndskreven versjon av den. Som no-knead bread er den super enkel å lage. Du rører sammen ingrediensene, deler deigen i to, har den opp i to brødformer og lar den kald heve over natten i kald ovn. Neste morgen kan du slå på ovnen og la den bake en times tid, så har du deilig nybakt brød klar til frokost. Du må bare gjøre det! – hva med nå til helgen? 🙂
Du trenger (for to brød)
1 kg hvetemel
7 dl havregryn
2.5 dl solsikkefrø
1.5 dl linfrø
1.5 dl sesamfrø
1.5 pakke tørrgjær
1 ts salt
5 dl melk
0.5 dl raps- eller solsikkeolje
ca. 7dl lunkent vann
Bland alt det tørre. Bland melk, olje og vann. Ha melk blandingen opp i det tørre og rør det hele lett rundt. Deigen skal være våt og klissete – er den ikke det, tilsett opp til 3 dl. mer vann.
Del deigen i to og legg i to brødformer som du har dekket med bakepapir. Sett formene i en kald ovn, lukk døren og la de kaldheve natten over. Neste morgen setter du ovnen på 200C (la deigen stå i ovnen) og stek den 1 times tid.
Brødet skal være gyldenbrunt og høres hul ut hvis du dunker den på undersiden. La de avkjøle noe før du begynner å skjære i de. Brødet kan gjerne oppbevares i frysen hvis du ikke har tenkt å spise to brød med det samme. Jeg pleier da å skjære brødet i skiver, dermed kan jeg ta ut brødet skivevis hver morgen, legge de i toasteren og lage matpakke. Fersk hjemmebakt brød hver dag – bedre blir det ikke!

Kommentarer

 • Reply Hege 12. mai 2017

  Må det tilsettes 1,5 pakke tørrgjær?
  Høres så mye ut når man er vant til 1/2 ts på no-knead-bread..

  • Reply Mat På Bordet 15. mai 2017

   Enig Hege, det høres mye ut når du sammenligner med mengde gjær du bruker i eltefritt. Men, når du ser hvor mye hvetemel og frø som er opp i deigen er ikke mengden tørrgjær urimelig 🙂

 • Reply ina 11. januar 2011

  Hei Eva!

  Ja, jeg merket det fort på trafikken at Trine hadde linket til MPB…

  Så fint at du fant frem til bloggen! Bettina´s frøbrød er utrolig god – og som no-knead bread, utrolig enkel å lage. Du får prøve deg på denne her også: http://matpaabordet.blogspot.com/2011/01/no-knead-bread-grov-frbrd-variant.html

  Og takk for link!

 • Reply emblas-kanel 10. januar 2011

  Fikk oppskrift på dette brødet av en kollega, men hun husket ikke hvor det var fra. Jeg har bakt det flere ganger og synes det er fantastisk godt. Skrev inn oppskriften på min blogg, men nå skal jeg legge inn link til deg når jeg var så heldig å finne denne bloggen. Du var anbefalt på Trines matblogg og dermed havnet jeg her. :-))
  Hilsen Eva

 • Reply Marte 10. desember 2010

  Takk, og hurra! gleder meg til falafel – det er jo så deilig!

 • Reply ina 9. desember 2010

  Hei Marte! Du kunne bytte 100 g hvetemel med kruskakli – en leser tipset meg om det når jeg la ut oppskriften på «no knead» bread – tenker at det kan funke her også. Det vil gi en vesentlig grovere brød!
  Jaså, helt hektet på hummus – enig det er dødsgodt! Få legge ut en oppskrift på falafler snart slik at du kan spise pita med hummus, falafel, litt raspet agurk og hot saus – det er nam det!

 • Reply Marte 9. desember 2010

  Nam! Dette brødet så veldig godt ut. Men jeg kunne godt tenke meg å erstatte deler av hvetemelet med noe grovere mel. Har du noen forslag til hva jeg kan prøve med?
  Og forresten – veldig hyggelig å hilse på deg på julemarkedet, jeg ble så gira at jeg helt glemte å si at jeg lever for hummusen du la ut oppskrift på!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »