Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

pekan nøtter – litt søtt, litt sterkt

Det er behov for å ha litt snacks nå i juletiden. Du vet, noe godt å knaske på før maten, mens man står og prater og kanskje nyter en aldri så liten glass vin eller kanskje en øl,  eller hvis du er riktig heldig et glass champagne. Da er det lurt å ha noen nøtter på lur. Pekan nøtter for eksempel. Pekan nøtter er godt i seg selv, men enda bedre hvis du gjør litt med de. Her har jeg bakt de i ovnen en 15 minutters tid etter å ha blandet de med noe lønnesirup og krydder. Mye mindre søtt enn brente mandler og med ganske mye «kick». Hvor mye kick kan du regulere selv alt ettersom hvor mye chilli pulver du tilsetter.
du trenger
ca. 300 g pekan nøtter, usaltet
en god dæsj lønnesirup
1 ts chilli pulver
salt og pepper
ovn temp 180 C.

Ha nøtter i en skål. Hell over lønnesirup – 1 til 2 ss. Strø over chilli pulver,  1 ts med salt og kvern over noe pepper. Rør godt slik at alle nøttene får et lite lag med spicy sirup på seg. Smak på sirupen – vil du ha mer «kick» har du i mer chilli pulver.
Fordel nøttene på et bakebrett dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek 10 – 15 minutter. Pass på at nøttene ikke brenner. Ta de ut av ovnen og mens de forsatt er varme kverner du litt mer salt over nøttene. La de avkjøle. Oppbevar i tett boks eller glass til du trenger de. De smaker aller best når de fortsatt er litt lunkne fra ovnen, synes jeg, men holder seg godt på glass en ukes tid. 
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »