Chocolate chip kake

Tro det eller ei, men poden er lei julekaker….hørt på makan? Når hun skulle ha med seg noe godt til skolen på fredagen for juleavslutningen, så var det ikke julekaker som sto på listen dessverre. Det kunne jeg bare ha svippet ut av kakeboksen og sendt avgårde med henne. Neida, hun hadde lyst på chocolate chip cookies. Heldigvis for meg, så hadde jeg akkurat lest en oppskrift på chocolate chip kake og nå var anledningen der for å prøve den ut. Sparte meg for masse tid da jeg ikke trengte å porsjonere ut deigen med skje (eller iskremskje som jeg pleier) men kunne bare helle alt opp i form, bake og skjære opp i skiver når den var avkjølt – supersmart!
Denne porsjonen gir nok deig til å fylle tre brødformer. Du kunne selvsagt bake alt i en langpanne, men jeg tenkte det var lettere å skjære når jeg hadde det i 3 separate former. Du kunne også delt deigen i 3, bakt den ene og lagt de to andre porsjonene i frysen. Lager du rull ev de kan du senere skjære deigen i skiver og bake som cookies, eller legge den i brødform for å lage kake. Alltid greit å ha noe på lur…
du trenger
330g smør, romtemperatur
500g mel
2ts natron
200g sukker
330g brun sukker
2 store egg
1ss vanilje ekstrakt
200g kokesjokolade, hakket
Ovn temp. 180 C
Bland smør og sukker (hvit og brun) sammen til det er lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen og bland godt. Ha i vanilje ekstrakt. Tilsett mel og bland. Ikke arbeid deigen for mye, melet skal bare akkurat være blandet i deigen. Tilsett sjokoladen og bland til den er fordelt.
Ha deigen i form dekket med bakepapir og stek i ca. 30 min. Baker du i langpanne må du kanskje la de stå en 10 minutter til. Når kaken  har en fin gylden farge på toppen er den klar.
La kaken avkjøle på rist og skjær den i skiver når den er helt avkjølt. Lettvint, ikke sant?

Kommentarer

  • Reply ina 28. desember 2010

    Hei Siri

    Ja, den var ganske myk når jeg tok den ut av ovnen og så stivnet den opp under avkjøling – akkurat som en cookie…

  • Reply Siri 28. desember 2010

    Hei, skal denne være litt bløtt inni når du tar den ut av ovnen? Tror jeg stekte min litt mye 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »