Konfekt til barna – Oreotrøfler

Barna klager ikke – de synes det er morsomt og spennende å smake på nye ting som oppstår på kjøkkenet. Og julebakst er ingen unntak. De har sine favoritter, men skal jeg være helt ærlig så baker og lager jeg mer til voksne ganer enn til barna´s. Etter å ha lest et innlegg hos Vaffelhjerte om pepperkakeis, realiserte jeg at joda, jeg hadde is på lur, men tranebær sorbet og kardemomme is med sesamfrø sto nok ikke øverst på favoritt listen til barna. Tror jeg må lage pepperkakeisen også…
Når det gjelder konfekt, så ligger nougat med tranebær og pistasj og sjokoladetrukket appelsinskall ferdig i bortgjemte kakebokser. Men, igjen, så er det ikke disse barna higer etter i julen. Derfor blir det nå konfekt til barna – etter barna´s premisser.
Etter litt surfing på nett fant jeg disse – oreotrøfler. Ja, du leste riktig OREOtrøfler, som i Oreo Cookies. Nå har jeg sett oppskrifter med oreo cookies i andre norske matblogger før : Trine skriver for eksempel om Oreokake det gjør også Gry i Gry´s kjøkkenskriverier og Villa Perlesukker har skrevet om oreokonfekt. Da må jeg bare konkludere at Oreo Cookies – sterkt forbundet med min oppvekst i USA – har kommet til Norge for å bli. Og barna mine ellllsssskkkkker Oreo cookies. Ingen tvil – dette blir barna´s julekonfekt! Med litt mye smugspising av mor selvsagt….
du trenger for ca. 25 trøfler
2 x 150g pakker Oreo Cookies
150g Philadelphia cream cheese
200g hvit eller lys sjokolade
Ha cookies i en food processor og kjør til du har en finhakket masse. Tilsett cream cheese og bland igjen.
Sett deigen i kjøleskapet et par timers tid eller over natten.
Rull deigen til små kuler. Sett kjølig en times tid.
Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen, sett på en rist eller på bakepapir til de stivner.
Du kunne evt. pynte konfekten ved å sprøyte striper med mørk sjokolade over. La barna få smake 🙂

Kommentarer

 • Reply Underholdning 19. april 2015

  […] 3. Oreokuler […]

 • Reply Mat på Bordet 4. august 2012

  Ja, det var lurt! 🙂

 • Reply Anonymous 4. august 2012

  Heisann 🙂 Disse har jeg laget som cakepops …veldig godt og greit :)) Dyppes både i mørk og lys sjokolade og pyntes i vei med div strø 😉

 • Reply Mat på Bordet 1. august 2011

  Hei Cat!
  Hvit sjokolade er ikke lett å håndtere. Den må smeltes over vannbad og vannet i vannbadet skal såvidt koke. Skålen med sjokoladen skal ikke røre vannet. Og du må for all del ikke få vann i sjokoladen, ikke kondensvann en gang. Prøv å finhakke sjokoladen først slik at det smelter fortere og rør godt mens det smelter.
  Mengde sjokolade vil variere alt ettersom hvor mye du bruker på hver enkelt trøffel. Ha litt ekstra sjokolade i bakhånd slik at du kan bare smelte litt til i tilfelle du trenger det.
  Du kan også prøve å sette en trøffel på en gaffel og helle over sjokoladen med en skje, da renner det overflødige av.
  Håper det hjelper – lykke til!
  Og jeg brukte Freia’s sitt hvit sjokolade….:D

 • Reply Anonymous 24. juli 2011

  Hei!
  Prøvde meg i dag på oreo trøflene, har gledet meg hele uken til dette!
  Men ting gikk ikke akkurat som jeg ville.
  Når jeg skulle smelte sjokoladen, gikk det meget dårlig, den ble bare seig. Prøvde til slutt i mikro`en med litt melk i, og det ble litt bedre.
  Når jeg så skulle dyppe disse oreo ballene i sjokoladen, ble de bare hengende igjen i sjokoladen, måtte pakke de inn i sjokoladen for å få den til å holde på.
  Og ikke nok med det, så fikk jeg bare sjokolade på 12 stk før det var tomt. Kjempe skuffet!
  Hva gjorde du for å få det resultatet på bildene? Har du mulighet for å gi en litt mer detaljert beskrivelse? Hvordan smelte sjokoladen i vannbad, hvilken hvit sjokolade brukte du osv. For sånne som meg(en fremmed for baking og matlaging), trengs det en detaljert fremgangsmåte.
  Digger bloggen din, perfekt for en matglad person som meg!
  -Cat

 • Reply ina 22. desember 2010

  De holder seg nok godt en ukes tid, kjølig.
  Se på dato på cream cheese – det er nok det som er avgjørende…:)

 • Reply Anonymous 22. desember 2010

  Hei, disse ser kjempegod ut! Skal helt klart prøves ut 🙂

  Hva tror du om holdbarheten her?

  Julehilsen fra Mai =)

 • Reply ina 21. desember 2010

  Ja, ikke sant! Jeg har måttet gjemme de for barna nå – de går unna i full fart her 🙂

  Jeg hadde ikke det problemet med flytende røre – osten var kald da jeg hadde det opp i FP og jeg kjørte den bare noen sekunder før det var blandet. Men takk for at du sier i fra – det kan hende at noen får samme problem.

  He,he, nåja mne ble jo ikke helt runde de heller – men øvlese gjør vel mester 🙂 Og som du sier – de smaker godt uansett formen på de….

 • Reply Fibi 21. desember 2010

  Disse har jeg også laget, og de er kjempegode. Men det kan være lurt å blande inn kremosten for hånd. Røren blir veldig flytende om man kjører for lenge, og vanskelig å trille kuler av. Mine ble ikke akkruat runde, hehehe. Men de smakte fantastisk, da!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »