Tenkt på et nyttårsforsett? Hva med å bake eget brød? Det er enklere enn du tror!!!!

Har du ikke forsøkt å lage no-knead brødet enda, så er romjulen en ypperlig tid å forsøke. Brødet er så utrolig enkel å lage at til og med min far har vurdert å bake den (jeg spurte han forleden og han hadde faktisk ikke prøvd enda….hmmm).

Enkel er den fordi det innebærer lite arbeid og det blir lite klin. Du blander mel, salt og gjær, tilsetter vann og rører det litt sammen med en sleiv. Ingen behov for kjøkkenmaskin, ingen behov for å kna deigen, ingen behov for å få hverken kjøkkenbenken eller hendene full av klissete deig….Deigen må da få lov til å hvile en 12 – 20 timers tid. Jo mer tid du gir den jo bedre får den utviklet seg, men brødet blir godt uavhengig om den har fått 12 eller 20 timers hvile. Fordelen er at du kan bestemme når det passer deg å ta neste steg. Og neste steg er også enkelt. Deigen helles ut på en godt melet kjøkkenbenk (ok, her må du rydde litt opp etterpå…) brettes sammen og legges over i et godt melet håndkle. Et alternativ til håndkle er å bruke bake- eller matpapir – bare husk at den må også meles. La den hvile et par timer til på kjøkkenbenken, forvarm formen din, hell opp i deigen og sett det hele i ovnen.

Du får et fantastisk brød – med sprø skorpe på utsiden og fin og luftig innvendig. Jeg har begynnt å lage to om gangen – når det første brødet er ferdig stekt går neste deig direkte inn i den allerede varme formen. Brødet spises innen to dager hjemme hos oss, så jeg oppbevarer den godt pakket i et kjøkkenhåndkle. Alternativt kan du oppbevare det i en plastpose men da blir skorpen myk. Og selvsagt kan du oppbevare den i frysen.

Oppskrift på brødet finner du her. Ønsker du en grov variant kan du finne oppskrift her. Så, hvorfor ikke bruke litt av den tiden du har i romjulen for å bake brød. Når du ser hvor enkelt det kan gjøres så vil du kanskje også finne tid i hverdagen for litt brødbaking innimellom.

Det kan være et fint nyttårsforsett!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 10. januar 2012

  Hei Camilla!
  Håper du har bakt brødet nå! 🙂 Det er superenkelt så det er bare å kaste seg i det hvis du ikke har gjort det allerede 🙂
  Jeg oppbevarer brødet i kjøkkenhåndkle fordi den ikke varer mer en en dag her hjemme . Når jeg baker flere brød, skjærer jeg de i to og oppbevarer de i frysen. Da er de som ferkse når de tines 🙂
  Lykke til!

 • Reply Camilla 5. januar 2012

  Dette så godt ut, og så enkelt at til og med jeg kan vurdere å bake brød. Eller jeg SKAL bake brød i kveld heter det… Hehe! Savner duften av nystekt brød, men jeg føler alltid at de blir tørre..

  Og blir ikke brødet tørt av å bli pakket inn i kjøkkenhåndkle?
  Det er kanskje papirposer som trekker ut fuktigheten..?

  Tusen takk for god blogg som jeg følger daglig!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »