Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Friterte mozzarella kuler og innbakte dadler

Ja, det er det nye året og friterte mozzarella kuler er kanskje ikke akkurat det de fleste av oss trenger nå etter en lang uke med julefråtsing. Men, det kan hende du skal ha gjester i januar også. Og for de som  ønsker å holde seg bort fra friterte kalorier, ja, de kan spise dadler – fyllt med mynte og ost og pakket i litt bacon eller aller helst pancetta hvis du har det.
Til dadlene trenger du
20 dadler
40 små mynteblader
ca. 200g ost – gjerne manchego, provolone eller grüyere
10 skiver god bacon eller pancetta

 

Lirk ut stenen fra dadlene med pinsett.

Skjær osten i strimler, de skal kunne passe inn i dadlen. Ta et par mynte blader og dytt de inn i dadlen med osten. Knip toppen av dadlen igjen med fingrene slik at fyllet er dekket.
Pakk dadlene inn med en halv skive bacon eller pancetta – bruk en tannpirker for å holde det hele sammen. Disse kan du nå oppbevare kjølig og ta frem 30 minutter før du har tenkt å servere de. Sett de i forvarmet ovn, 180C, og stek i 30 minutter. Sett på brett og server.

 

For mozzarella kulene trenger du

en pakke mini mozzarella – ikke kjøp de bitte, bitte små. Disse var omtrent 2cm i diam.
brødsmuler
2 store egg
nøytral olje for fritering
Hell av vannet og tørk osten på kjøkkenpapir.
Ha brødsmuler i en skål og egg i en annen. Bland egget sammen med en gaffel. Ha osten i egget først og pass på at hele osten blir dekket av egg. Rull den så i brødsmulene slik at den er godt dekket med brødsmuler. Når du har gjort alle, så gjør du det en gang til. Ha osten i egget igjen og så i brødsmulene. Oppbevar de kjølig minst en times tid, gjerne lengre, før du friterer de.
Kulene bør spises ikke lenge etter at de er fritert, osten skal være smeltet. Varm opp friteringsolje (soya, raps eller annen nøytral olje) i en gryte. Gryten trenger ikke være stor og du bør ha iallfall 3 cm olje i. Når oljen er ca. 180C legger du 5 – 6 mozzarella kuler forsiktig i oljen. Hold de i lett bevegelse med en hullet sleiv eller skje slik at de blir jevnt gyldne. De er ferdige når de har fått fin jevn farge – ca. 30 sekunder. Legg de på tørkepapir før du legger de på et brett for servering.
Passer veldig godt til drinker eller å servere som del av et tapas måltid.

Kommentarer

  • Reply May-Britt Nordås 23. mai 2016

    Har prøvd,neste gang blir det mer krydder i smulene,det var smakløst …,mere salt og div krydderier blir det perfekt

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Hei May- Britt
      Å nå fant du frem til en gammel oppskrift, så gøy.
      Jeg får kanskje hente opp oppskriften og teste den igjen, det kan godt hende at den var litt snill i smakene 🙂

  • Reply Mat på Bordet 16. desember 2011

    Jeg kjøper de i litt større matbutikker – ICA eller Meny…

  • Reply Julia 15. desember 2011

    hvor kjøper du mozarellakulene? 🙂

  • Reply ina 5. januar 2011

    Nei, fritering har ikke jeg drevet med heller på en stund. Men akk hvor godt det er inni mellom…. :))

  • Reply Siven 5. januar 2011

    De mozzarellakulene tror jeg at jeg må kokkelere en dag… 🙂

    Jeg pleier ikke drive så mye med fritering, men tror jeg kan gjøre et unntak der… 😉

  • Reply ina 4. januar 2011

    Ja og har du både barn og voksne på besøk så har du noe godt til begge to!

  • Reply Frida 4. januar 2011

    Så lekkert! Så stas å sette frem noe sånt til gjestene 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »