Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sjokoladekake med pistasjnøtter og ganache glasur

Etter mye brød baking er det på tide med kake baking – rettere sagt sjokoladekake baking. Denne sjokoladekaken fra Martha Stewart (med litt endringer) fristet allerede i juletiden, men da var det allerede nok julebakst i huset. Jeg må jo spare litt for det nye året….
du trenger
110g smør, i biter
200g hvetemel
1/2 ts salt (sløyfes hvis du bruker saltet smør)
1/2 ts bakepulver
225g kokesjokolade, i biter
250g sukker
1 ts vanilje ekstrakt
2 store egg
125 ml kefir eller rømme
120g pistasjnøtter, usaltet, uten skall, grov hakket
til ganachen (glasur) trenger du
200g kokesjokolade i biter
190 ml kremfløte
50g hakket pistasjnøtter
Ovn temp 180C
Smør en rund kakeform (ca. 20cm diam – bruker du større må du korte ned baketiden noe) og ha i litt kakao slik at hele formen er lett dekket.
Bland mel, bakepulver og salt (hvis du bruker) sammen.
Smelt smøret i en stor gryte (du skal blande deigen i den) , ta av varmen og ha opp i sjokoladen som du har grovhakket. Rør til sjokoladen er smeltet.
Ha sukker og vaniljeekstrakt i  sjokoladeblandingen. Pisk sammen. Ha opp i egg, pisk sammen. Ha opp i kefir/rømme, pisk sammen. Rør pistasjnøtter inn i deigen. Til slutt har du opp i melblandingen og bretter den ned i deigen med en stor skje eller slikkepott.
Hell deigen i den smurte formen og sett i forvarmet ovn. Kaken må steke 40 – 60 minutter alt ettersom hvor stor kakeform du har.
Kaken er ferdig når du tester med pinne og den kommer ut fri for kakedeig. La kaken avkjøle noe i formen før du løsner den fra sidene med kniv. Snu den opp ned på en rist, fjern bunnen av kakeformen og la kaken avkjøle helt. Skal du ikke fortære kaken samme dag kan du pakke den godt i plastfilm og oppbevare den til neste dag for eksempel.
Lag glasuren. Hakk sjokoladen i grove biter. Varm opp fløten til kokepunktet. Ta av varmen og hell over sjokoladen. La det stå noen minutter før du rører det hele sammen til en glatt glasur. La det avkjøle til den har en noe tykkere konsistens – men fortsatt «smørbar». Lag fire brede remser av mat- eller bakepapir. Sett kaken opp på kakefatet som du har tenkt å servere på og skyv remsene litt inn under kaken slik at fatet er tildekket. Se bildet – sorry at det ble så lyst…
Hell glasuren over toppen av kaken. Bruk en bred kniv til å dytte glasuren over kanten slik at sidene blir delvis dekket. (Jeg hadde hastverk og ventet ikke lenge nok med avkjølingen av glasuren så den ble litt tynn på sidene)
Strø pistasjnøtter på kaken. Fjern papir remsene når du er klar for servering.

Et voilà!

Server gjerne med vaniljeis, pisket krem eller crème fraiche.

Kommentarer

 • Reply ina 18. januar 2011

  Hei Ingunn!
  Kaker og desserter er ingen heksekunst så det er bare å sette i gang!
  Lykke til med bloggingen!

 • Reply Ingunn 17. januar 2011

  Denne så sykt deilig og flott ut! Imponerende! Må prøves! Jeg har mye å lære om kaker og desserter, og er strengt tatt bedre på vanlige hverdagsmiddager. Sjekk gjerne ut bloggen min om du trenger en enkel middagsoppskrift 🙂 Du finner den på http://www.minmiddag.no

 • Reply ina 17. januar 2011

  Ja den kan virkelig anbefales!

 • Reply Wilhelmine 17. januar 2011

  Hei på deg, så god den kaken ser ut, jeg må prøve den neste gang det skal bakes her i huset.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »