Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

liksom lasagne til fotball laget

Jada – lasagne til 20 sultne fotballjenter, trenere og noen frosne foreldre – no problemo!! Særlig når man jukser litt…. Her er det ikke snakk om en klassisk lasagne, men heller pasta (fullkorn) blandet med en bolognese saus det hele toppet med en bechamel saus med masse ost. Svipp den i ovnen 40-60 minutter før det skal spises og pass på å ha masse oppskjærte grønnsaker (gulrøtter, agurk, paprika, osv) som alle kan knaske på mens de venter og du har en sunn, velsmakende middag for aktive barn! Vekk med pølser og kjøpe pizza sier jeg!!
du trenger (til 20)
4 pakker kjøttdeig
2 bokser cherry tomater på boks
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomat purré
2 ss purré av soltørkede tomater
4 løk
6 fedd hvitløk
oliven olje, salt, pepper, tørket oregano

4 ss smør
4ss mel
ca. 1l melk
300g ost – gjerne jarlsberg, cheddar, parmesan eller en blanding – i små biter eller raspet

1.5 kg. fullkornspasta

Hakk løk og skjær hvitløk i tynne strimler. Stek løken i litt olivenolje 10-15 min på middels varme til den er myk. Mot slutten av steketiden tilsetter du hvitløken og lar den surre sammen med løken noen minutter. Hell løkblandingen over i en stor gryte. Tøm tomatene i gryten sammen med løken og varm det hele opp på middels varme.

Sett stekepannen over høy varme og vent til den er ordentlig varm (det kan gjerne ryke litt) før du tilsetter litt olje og en pakke kjøttdeig. Strø kjøttdeigen jevnte over pannen og la det steke til det får god farge på den ene siden – uten å røre! Krydre med litt salt, pepper og oregano og snu kjøttet når det har fått farge. Stek ferdig. Hell kjøttet over i gryta, sett stekepannen på varmen og vent til den er glod varm igjen før du tilsetter neste pakke kjøtt. Fortsett til all kjøtt er stekt. Ha litt vann i stekepannen og kok det opp slik at du får med deg evt rester fra pannen og hell det opp i gryta. Rør i tomat og soltørket tomat purré. Smak til med salt og pepper.

Sett over rikelig med vann til pasta og kok den mens du lager bechamel sausen.

Smelt smøret i en stor tykkbunnet gryte. Tilsett mel og rør til blandet. La det steke litt. Tilsett litt melk   og rør til du har en glatt fin masse. Fortsett å tilsette melk mens du rører. Jeg rører gjerne med visp for å unngå klumper. Tilsett melk til du har en god konsistens på sausen (ca. 1 liter) og la det koke opp. Slå ned varmen, tilsett osten og rør til smeltet. Smak til med salt og pepper.

Kok pasta al dente, dvs at det skal ha litt bit igjen. Hell av vannet og bland pastaen sammen med kjøttsausen. Hele pastaen så opp i en form eller to og fordel det jevnt utover formen. Hell bechamel saus på toppen. Skal du ikke steke det med det samme kan du pakke formene i alu folie. Stek ved 200C, 30-40 min med folien og 10-20 minutter uten til det er gjennomvarmt og har fått litt farge på toppen.

Liksom lasagne egner seg også veldig godt som middag hvis du har bolognese saus rester fra dagen før – se liksom lasagne.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 4. august 2012

  Hei Camilla!
  Jeg hadde delt oppskriften på 4. Får du rester smaker det godt oppvarmet neste dag også… 🙂
  Lykke til!

 • Reply Anonymous 30. juli 2012

  Hei hei! 🙂

  Kunne du ordnet oppskrift på denne til en vanlig middag til 4?

  Camilla
  [email protected]

 • Reply ina 19. januar 2011

  Hei Line!

  Ja, det er kjempegodt! Har laget det to ganger nå for fotball laget – de synes det er så digg!! Og veldig imponerte over at det er «hele» tomater i sausen…:))

  Så gøy at du lagde world peace cookies da. Jeg er enig at de er kjempegode!! Veldig hyggelig at du linker tilbake til meg – tusen takk!

 • Reply Line 18. januar 2011

  Mmm, dette såg kjempegodt ut…og eit mykje betre alternativ enn kjøpepizza og pølser:o)
  Lagde world peace cookiesane på mandag, og dei smakte fantastisk:) Legg ut innlegg om dei i morgon og linkar tilbake til deg, håpar det er greit…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »