S'mores – turmat?

Noen av dere har sikkert skjønt at s´mores ville være en logisk konklusjon når jeg først skrev om marshmallows og graham crackers tidligere denne uken. Ja, nå har jeg har laget s´mores og selv med min amerikanske bakgrunn så må jeg innrømme at dette var første gang.
Jeg ble forklart hva en s´more var for ganske lenge siden av en (ganske stor) amerikaner. Jo, du skjønner, historien er slik at kjeksen er så god at du vil alltid spørre etter «some more» – dermed navnet s´mores. Og det stemmer. Jeg testet det på barna og de spurte straks etter flere – kanskje de skal få det norske navnet «entil» eller «fleremamma»…
Mens nordmenn lager pinnebrød over bålet når de er på tur så lager amerikanere s´mores. Marshmallows blir smeltet over bålet og så lages det en «sandwich» av graham crackers, sjokolade og en varm, myk marshmallow. Har man med seg litt utstyr kan man lage «sandwichen» i forkant legge og legge de på en rist over bålet slik at sjokoladen også har mulighet til å smelte.
Fortvil ikke om du ikke har laget marshmallows eller graham crackers selv, bruk marshmallows og fullkornkjeks (kornmo, bixit, e.l) som du har kjøpt i butikken.
Prinsippet er som følgende

du trenger 2 fullkornkjeks, en marshmallow og en bit sjokolade – jeg bruker mørk.
Smelt marshmallows over bål og legg den opp på sjokolade biten som du har lagt opp på den ene kjeksen.
Klem det hele sammen ved å legge en kjeks på toppen av det hele. Er du heldig så smelter sjokoladen av den varme marshmallows´en.

Så får du se om det lever opp til navnet sitt og du blir bedt om «some more»….

Kommentarer

 • Reply ina 30. januar 2011

  Rocky road fudge eller is? Elsker begge to jeg! Men hvis jeg måtte velge så hadde det blitt isen. Skal jammen se om jeg har nok marshmallow igjen og lage isen! Jeg foretrekker da hvite marshmallows i min rocky road…:-)

 • Reply Anonymous 29. januar 2011

  takk for oppskriften, skal prøve den. men mest fordi jeg har lenge hatt lyst til å lage rocky road, men har ikke fått tak i riktig marshmallows før. (må ha fargede!)

 • Reply ina 29. januar 2011

  Oi,oi,oi – det må være litt aven kake – skal titte på den 🙂

 • Reply Kathrine 29. januar 2011

  Så at Grys matskriverier hadde en hel KAKE laget på denne måten; fullkorn bunn og topp med sjokolade og mashmellows i mellom – stekt i ovnen og smelta før det avkjøles og etes – mmmmmmmmmm

 • Reply ina 29. januar 2011

  🙂

 • Reply Siven 29. januar 2011

  Jeg skal nok det også, men ikke helt med en gang. 🙂

  Andre prosjekter på gang i steden for tiden, men en tanke jeg skal ta med meg.

 • Reply Lektorspire 29. januar 2011

  Åh nam!!

 • Reply ina 29. januar 2011

  @Siven – ha,ha, jeg trodde det var du som skulle lage sjokolademarshmallows…

  @Annie – he,he jeg lager også alltid liste for en evt. USA tur – må jo huske på alt jeg savner 🙂

  Yepp, jeg bruker tomater på boks, eller en blanding av begge hvis jeg har overmodne tomater liggende. Og ja sausen er også tilpasset mengde kjøttboller. Synes du det ble lite så er det bare å ha mer tomater i og justere krydder. Og hvis det blir for mye bacon så kan du enten bruke en 1/2 pakke i kjøttboller og resten i sausen eller kutte ut bacon i sausen (synes bacon gir veldig mye smak til kjøttbollene, så jeg hadde ikke kuttet de derfra..:)

 • Reply Annie 29. januar 2011

  Nam nam 🙂 Så Amerikafrelst som jeg er så har jeg lenge drømt om denne snacksen..Har faktisk skrevet Graham crackers på handlelisten til neste Usa-tur;)

  Angående favoritt-pastaretten din, bruker du tomater eller hakkete tomater på boks? Og er sausen også laget dobbelt? Altså nok til 2 x 4 personer?
  Lagde den retten her om dagen og jeg likte det veldig godt. Mannen syns det smakte litt mye bacon men tror nok likevel den havner på middagsbordet flere ganger!

  A.

 • Reply Siven 29. januar 2011

  Da gleder jeg meg til å se sjokolademarshmallows fra deg Ina…. 😉

  Jeg skal ha det i tankene jeg også neste gang jeg gidder å piske lenge nok til å lage marshmallows. 🙂

  Om det blir me sjokoladesmak, eller sjokoladefyll får vi se.

  Tenker det må jo gå an å blande hakkede sjokoladebiter (ganske store) i marshmallowsblandingen når den går i formen.

  Herved døpt e’til!

 • Reply ina 28. januar 2011

  @Siven – sjokolademarshmallows tenker du? Hmm, kanskje ikke en dum idé…

  Og enig e´til er et glimrende navn!

  @Maria – å jeg elsker Hershey´s chocolate!!! Vet ikke om jeg hadde likt det i forbindelse med en s´more, men jeg er ikke fremmed for å prøve….

 • Reply Maria 28. januar 2011

  Amerikanerene jeg bodde hos som utvekslingselev i sin tid insisterte på at det MÅTTE være sjokolade av merket Hershey’s, ellers var det ikke S’mores. Dette syntes jeg er litt rart siden jeg ikke syns Hershey’s er spesielt god..! Tror nok den du bruker der er bedre 😉

  Maria

 • Reply Siven 28. januar 2011

  Hvis en lager hjemmelaget marshmallows kan en jo lage MED sjokolade inni?

  Ellers pleier jeg å bruke to marshmallowsbiter…. 🙂

  «e’til» var jo et glimrende navn! For den som vil ha flere før en har svelget den første. 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »