Chilisaus! En nødvendighet!

Akkurat som enhver kvinne bør ha en LBD (little black dress) i sin garderobe bør enhver kjøkken ha en god chilisaus i kjøleskapet. Og akkurat som hjemmelagd ketchup – se for eksempel oppskrift hos kjøkkentjeneste – så er en hjemmelaget chilisaus så mye fyldigere og bedre i smaken enn den du får kjøpt i butikken. Min variant er ikke særdeles hot fordi jeg fjerner mesteparten av frøene, men det kan enkelt gjøres hottere ved å bruk mer frø. 
Sausen bruker jeg til alt mulig. Den er en selvskreven gjest når vi spiser tex-mex, når det er wok mat på gang eller når vi spiser chili con carne. Den brukes også i tomatsupper, på pizzaer, i pasta sauser og kan til og med være prikken over i´en på en blings. Veldig allsidig altså, og som confit av hvitløk,  er alltid å finne i kjøleskapet mitt.
du trenger
400g rød chili
1 boks hakkede eller cherry tomater
1 ss grønnsaksfond
4 hvitløksfedd
2 ts spisskumin
4 ss nøytral olje (soya, raps, e.l.)
salt

Vask chiliene og del de i  to på langs.

Skrap ut frø og innmat med en liten skje. Som du ser på bildet har jeg fjernet stort sett det meste av frø. Ønsker du en hottere chilisaus fjerner du ikke like mange. 
Ha de rensede chiliene i en skål og dekk med kokende vann. La de trekke en times tid. Hell av vannet. Ha chiliene og resten av ingrediensene (utenom slat) i en food processor og kjør til du har en nogenlunde jevn masse. Hell blandingen over i en gryte og kok det opp. La det småkoke en 10 minutters tid eller til overflødig væske har fordampet. Smak til med salt. La det avkjøle før du heller sausen på glass. 
Oppbevar i kjøleskapet – der holder den seg et par ukers tid.

Kommentarer

  • Reply ina 15. februar 2011

    Og den kan virkelig anbefales!!!

  • Reply salige lavendel 14. februar 2011

    Åh, den ser lekker ut!! Elsker chili.

  • Reply ina 3. februar 2011

    Ja, gjør det!
    Vanligvis holder den ikke 2 uker i kjøleskapet vårt – bruker litt hver dag og plutselig er den borte mye raskere….:))

  • Reply Mårtenssons kök 2. februar 2011

    Spännande att kocka till sin egen chilisås, bra att den dessutom håller mer än bara några dagar i kylen. Får vi ta och prova på.

  • Reply ina 1. februar 2011

    Hei Frida!
    Håper den faller i smak!!

  • Reply Frida 1. februar 2011

    Ser kjempedeilig ut! Dette kommer jeg nok til å lage i nær fremtid 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »