Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Laks på 1,2,3

Jeg synes det er en utfordring å spise mer fisk. Det ligger liksom ikke naturlig for meg, særlig vinterstid dessverre. Men når jeg kan sette sammen et godt fiske måltid på 1,2,3 eller si 15 minutter, ja, da kan man nærmest snakke om fastfood og det kan jeg like! Særlig i hverdagen!
Dette er laks med en liten asiatisk vri. Du trenger litt asiatiske ingredienser, men er du typen som liker å wokke så har du de sikkert i skapet allerede.
du trenger til 4 personer
4 lakse stek eller filet
1ss appelsin jus
1ss honning
2ss hoisin saus
ovn temp 200C
eggnudler – fullkorn
sesamolje
1 pose bønnespirer
2-3 vårløk
Bland jus, honning og hoisin saus sammen. Legg lakse stykkene i en  ildfast form (legg gjerne et stykke bakepapir i bunnen slik at det blir lettere å gjøre rent etterpå) og pensle de med marinaden. Sett i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter.
I mellomtiden koker du eggnudler etter anvisning på pakken. Når de er ferdigkokt har du litt sesamolje over for å forhindre at de klebrer (det gir også god smak). Skjær vårløk i strimler.
Når laksen er ferdig serverer du den opp på en liten haug eggnudler og en håndfull bønnespirer. Strø over med litt vårløk. Server med soyasaus.
Tilbehøret kan du variere i det uendelig. Hva med å wokke litt pak choy eller kinakål sammen med broccoli? Eller strimle gulrøtter og steke de med litt løk og paprika for en liten fargeklatt. Har du peanøtter kan du grovhakke de for å strø over. Og har du koriander, så bruk gjerne det også. En fin og smakfull måte å bruke opp litt «reste» grønnsaker på.

Kommentarer

 • Reply ina 27. februar 2011

  Hørtes kjempegodt ut Elisabeth!
  Elsker pak choy – tror jeg må skrive en noe om det snart!

 • Reply Elisabeth 27. februar 2011

  Takk for inspirasjon! Laget en variant av denne i dag: Hadde litt nam plah og hvitløk i marinaden, og woket pak choy, thai asparges, tilsatte brede risnudler, litt sesamolje, frisk koriander og en dæsj nam plah. Det ble veldig godt 🙂

 • Reply ina 3. februar 2011

  Enig!
  Og har du litt laks og tilbehør til overs, smaker dette også godt dagen derpå til lunsj som kald rett…:)

 • Reply Jeanette 2. februar 2011

  Dette så veldig godt ut! Sier meg enig med at det ikke alltid er like lett å få i seg nok fisk…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »